192TV: Top 40 van 16 mei 1970

- Overig

 Simon & Garfunkel

Iedere zaterdag zie je op 192TV, vanaf 16.00 uur, een terugblik op een historische Top 40. Deze week een terugblik op de lijst van 48 jaar geleden.

Het is Pinksteren in ons land. Dat zorgde voor een massale vakantieuittocht en een filerecord. Tussen Den Haag en Maarsbergen stond een lange tile en ook tussen Amsterdam en Hoevelaken stond 40 kilometer file. Zuid-Afrika wordt tijdens het congres van het IOC uitgesloten van deelname aan het sportevenement vanwege discriminatie. Schiphol komt met plannen voor een vijfde start- en landingsbaan waarmee 55.000 extra vluchten kunnen worden gerealiseerd. Daarmee kunnen plannen voor een tweede luchthaven de koelkast in.

Voor de zesde achtereenvolgende week staan Simon & Garfunkel bovenaan de Top 40. Ondertussen komt ook hun volgende (en achtste) Top 40-hit snel naar boven, Cecilia. Daarmee staat het duo met twee gelijktijdige hits in de top 3. Na The Beatles, Herman’s Hermits en The Kinks zijn de twee daarmee de vijfde act in de Top 40-historie die dat voor elkaar weten te krijgen. Na hun eerste nummer 1-hit, eerder in 1970 met Who’ll Stop The Rain, pakt Creedence Clearwater Revical met Up Around The Bend de hoogste binnenkomer op nummer 10. De zesde Top 40-hit van de Amerikaanse groep zou niet veel later hun tweede nummer 1-notering worden. Ook Chicago (Make Me Smile) en Tee-Set (If You Do Believe In Love) komen met nieuwe singles in de lijst waar James Lloyd (Keep On Smiling) zijn Top 40-debuut maakt. Daughter Of Darkness, de 13e Top 40-hit van Tom Jones, is met tien plaatsen winst op nummer 26 de snelste stijger in de lijst.

Zaterdag zie je op 192TV vanaf 16.00 uur een overzicht van de Top 40 van 16 mei 1970.