192TV: De Top 40 van 6 mei 1972

- Overig

 Vicky Leandros The Rolling Stones Ralph McTell The Cats J. Bastós Ronnie Tober Don McLean Bolland & Bolland Debbie

Ieder weekeinde neemt 192TV je mee terug in de historie van de Top 40. Tijdens de Nationale Zaterdagmiddaggebeurtenis levert dat om 16.00 uur een overzicht van de lijst van 44 jaar geleden.

Bij een vliegramp in Sicilië komen 118 inzittenden om het leven als een DC-8 van Alitalia tegen een berghelling aan vliegt. Verzekeraar Amev laat weten niet verder te willen werken aan een fusie met Ago en Delta-Loyd. Ondertussen zou Ceaucescu, president van Roemenië, tegen Israël hebben gezegd dat het land 85 procent van de Sinaï-woestijn moet teruggeven aan Egypte in ruil voor een vredesverdrag. De Verenigde Staten voeren de druk op in Vietnam om tot een vreedzame oplossing te komen. Zo laat de minister van Buitenlandse Zaken weten geen middelen meer te schuwen om een einde aan de oorlog te brengen.

De Top 40 wordt voor de derde achtereenvolgende week aangevoerd door Apres Toi van Vicky Leandros. Tumbling Dice (The Rolling Stones) en Streets Of London (Ralph McTell) komen in de top 10 terecht. De hoogste van zes binnenkomers is voor The Cats met Let’s Dance. Ook J. Bastos, Ronnie Tober, Don McLean, Bolland & Bolland en Debbie staan eersteweeks in de lijst.
Zaterdag om 16.00 uur neemt 192TV je mee terug naar de Top 40 van 6 mei 1972. Zondag is op dat tijdstip een overzicht te zien van de lijst van 8 mei 1982.