192TV: De Top 40 van 4 juli 1970

- Overig

 Shocking Blue Mungo Jerry Crabby Appleton The Beatles Paul McCartney Mr. Bloe Barry Gibb Wilma D.C. Lewis Free ((GBR))
192TV: De Top 40 van 4 juli 1970

Ieder weekeinde zie je op 192TV een terugblik op een historische Top 40. Deze zaterdag om 16.00 uur de lijst van 46 jaar geleden.

De NATO komt met het plan dat ieder lid vijf procent van het bruto nationaal product voor defensie moet worden gereserveerd. In Belfast woekert de strijd ondertussen voort en vallen vijf doden en zestig gewonden. Jan Jansen laat weten dat hij niet op kan tegen de klasse van Eddy Merckx in de Tour de France. Ondertussen is het onrustig in de Achterhoek nu alle woonwagens moeten verhuizen naar het regionale woonwagencentrum in Winterswijk. Wat de politie betreft desnoods onder dwang. De overheid stelt een nieuwe minimumprijs vast voor een liter melk van 59 cent.

Voor de tweede (en laatste week) staat Never Marry A Railroad Man van Shocking Blue op nummer 1 terwijl In The Summertime van Mungo Jerry opstoomt naar nummer 2. Go Back van Crabby Appleton is op nummer 17 de snelste stijger. The Long And Winding Road van The Beatles is de hoogste binnenkomer in de lijst en daarmee de 25e Top 40-hit van de Britse band, ruim twee maanden nadat Paul McCartney had laten weten uit The Beatles te stappen. Ook nieuw zijn Groovin’ With Mr. Bloe (van Mr. Bloe), I’ll Kiss Your Memory (van Barry Gibb), ’N Suikerspin (van Wilma), Zijn Testament (van D.C. Lewis) en All Right Now (van het Britse Free).
 
Op zaterdag om 16.00 uur zie je op 192TV de lijst van 4 juli 1970. Zondag op dat tijdstip zie je een overzicht van de lijst van 5 juli 1980.