192TV: De Top 40 van 28 februari 1970

- Overig

 José Feliciano Sergio Mendes Nana Mouskouri The Four Tops Amsterdam De Specials ((NLD)) Edison Lighthouse O.P.M.C. Feyenoord George Baker Selection D.C. Lewis

Ieder weekeinde neemt 192TV je mee terug in de historie van de Top 40. Deze zaterdag levert dat een overzicht van de lijst van 46 jaar geleden.

De VVD neemt een beslissing op het congres en wil nooit meer met de PvdA samen in een kabinet. In Amsterdam is het Grand Gala Du Disque opnieuw een succes met onder meer Nana Mouskouri, Four Tops, Sergio Mendes, Liesbeth List, de Anita Kerr Singers en Jose Feliciano. The Cats kregen uit handen van Mies Bouwman een Edision, waar Maurice Chevalier de muziekprijs uitreikte aan Heintje.  Het is koud met ‘snachts vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt.


Mijn Gebed van D.C. Lewis staat voor de vierde en laatste week op nummer 1. Dear Ann van de George Baker Selection stijgt 8 plekken en komt de top 10 binnen. Sneller stijgt Miguel Rios, die met A Song Of Joy 26 plaatsen winst pakt naar nummer 11. Het eerste elftal van Feijenoord is de hoogste van vijf binnenkomers in de Top 40. Ook Barrie Webb’s O.P.M.C., Edison Lighthouse, De Specials en Amsterdam komen binnen in de lijst.


Deze zaterdag om 16.00 uur zie je op 192TV de Top 40 van 28 februari 1970. Op zondag om 16.00 uur een terugblik naar 27 februari 1982.