192TV: De Top 40 van 25 mei 1974

- Overig

 The Fortunes Henk en De Stainless Steelband Hot Chocolate Harold Melvin & The Blue Notes Vicky Leandros Albert West Marvin Hamlisch Mud The Cats

Iedere zaterdagmiddag om 16.00 uur neemt 192TV je mee terug in de rijke historie van de Top 40. Deze week is dat een terugblik op de lijst van 42 jaar geleden.

Over een vooruitziende blik gesproken: de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club adviseert de minister van Verkeer en Waterstaat de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur op de snelweg te verhogen naar 130. Ondertussen kan Den Haag zich druk maken over kritiek van de NATO nu het kabinet Den Uyl wil bezuinigen op defensie. Zo zou het personeelsbestand met 20 procent moeten afnemen. Dat het economisch weer goed gaat blijkt uit de recordaantallen auto’s die weer worden verkocht.


De Top 40 wordt aangevoerd door The Cats met Be My Day. Ondertussen kruipt een andere kat naar de tweede plaats met Mud en The Cat Crept In. Het instrumentale The Entertainer van Marvin Hamlisch is de hoogste van zes binnenkomers. Ook Albert West, Harold Melvin & The Blue Notes, Vicky Leandros, Hot Chocolate en Henk En De Stainless Steelband komen binnen, terwijl You’ve Got Your Troubles van The Fortunes in de 26e week terugkeert in de Top 40.


Op zaterdag om 16.00 uur zie je op 192TV het overzicht van de Top 40 van 25 mei 1974. Op zondag is op dat tijdstip de lijst van 19 mei 1984 te zien.