192TV: De Top 40 van 2 april 1966

- Overig

 Nancy Sinatra The Animals Bert Kaempfert De Maskers Bob Smit en Het Duke City Sextet Peter & Gordon
192TV: De Top 40 van 2 april 1966

Ieder weekeinde neemt 192TV je mee terug in de historie van de Top 40. Deze zaterdag om 16.00 uur zie je een terugblik op de lijst van 51 jaar geleden.

Ter hoogte van Haamstede drijven duizenden liters stookolie. Over een afstand van 15 kilometer drijft een dikke laag prut met een massale vogelsterfte tot gevolg. In Staphorst slaat een ouderling jongeren tijdens het gebed. Hij moest onder bescherming naar huis worden gebracht omdat de jongeren op wraak belust waren. In Saigon wordt een aanslag gepleegd op een hotel die wordt opgeëist door de Vietcong. Bij de aanslag komen drie Amerikanen om het leven. In Amsterdam worden drie studenten opgepakt na een publicatie in hun sociëteitsblad omdat ze prinses Beatrix zouden hebben beledigd met hun werk.

In de Top 40 staat Nancy Sinatra met These Boots Are Made For Walking voor de derde week op nummer 1, Een stuk lager, op nummer 26, is Inside-Looking Out van The Animals de snelste stijger met 12 plaatsen winst. Van vijf nieuwe hits is Homeward Bound (van Simon & Garfunkel) de hoogste binnenkomer op 22. Ook Moon Over Naples (van Bert Kaempfert And His Orchestra), Three’s A Crowd (Pop-Art) (van De Maskers), Woman (van Peter And Gordon) en Te Laat (van Bob Smit En Het Duke City Sextet o.l.v. Jan Bijlaart) zijn nieuw.

De Nationale Zaterdagmiddaggebeurtenis, te zien om 16.00 uur op 192, brengt een terugblik op de Top 40 van 2 april 1966. Zondag om 16.00 uur zie je de hits uit de lijst van 1 april 1978.