192TV: De Top 40 van 15 juni 1974

- Overig

 Rubettes Hot Chocolate André Van Duin Ivan Heylen

Iedere zaterdag neemt 192TV je mee terug in de historie van de Top 40. Deze week een terugblik op de lijst van 44 jaar geleden.

Nederland heeft de wereldprimeur van een systeem waarbij auto’s worden geflitst op meerdere plekken om daarna de gemiddelde snelheid over een traject te berekenen. Nederland wint, via twee doelpunten van Johnny Rep, van Uruguay in de eerste wedstrijd van Oranje op het WK in Duitsland. Op 7 juli zou de finale met 1-2 verloren worden van West-Duitsland. De hitte in ons land zorgt voor problemen op de snelweg; zo moet de A12 tussen Maarn en Driebergen dicht omdat het wegdek te zacht was geworden.

De Top 40 wordt voor de derde week aangevoerd door De Wide Boerndochtere (van Ivan Heylen). Ondertussen bereikt de eerste Top 40-hit van Hot Chocolate de top 3; Emma zou later hun grootste van 13 hits blijken. Op nummer 11 schakelen The Rubettes een toonhoogte omhoog met Sugar Baby Love. De ex-Alarmschijf is de hoogste van vijf binnenkomers in de lijst. Onder die binnenkomers ook een parodie op de huidige nummer 1 met De Tamme Boerenzoon van André van Duin.

Zaterdag zie je vanaf 16.00 uur op 192TV een overzicht van de lijst van 15 juni 1974.