192TV: De Top 40 van 13 december 1969

- Overig

 Sir Douglas Quintet Chicago DBM & T Ginger Ale Creedence Clearwater Revival Robin GibbThe cats Golden Earring J. Vincent Edwards Shocking Blue Fleetwood Mac

Ieder weekeinde neemt 192TV je mee terug in de historie van de Top 40. Deze week een terugblik op 46 jaar geleden.

Het is de dag nadat er in Italië een serie bomaanslagen plaatsvindt – drie in Rome en één in Milaan. Bij die laatste explosie in een bank komen 14 mensen om het leven. Warenhuis V&D maakt bekend te zullen beginnen met het verkopen van verzekeringen en The Beatles slaan een bod van 15 miljoen gulden af om langs 12 grote Amerikaanse steden te touren. De groep heeft zich sinds 1966 niet meer gezamenlijk laten zien op een podium. Na een flinke week met ook overdag temperaturen onder nul gaat het even dooien, maar na een paar dagen zou er opnieuw een week met ook overdag matige vorst volgen.


De eerste Alarmschijf, Oh Well! Van Fleetwood Mac staat voor de vierde week bovenaan de Top 40. Ondertussen weet Shocking Blue met de opvolger van Venus de top 10 te bereiken. De eerste hit van J. Vincent Edwards, Thanks, is de snelste stijger in de lijst van deze week en pakt 12 plekken winst. Verder zien we in de lijst 8 nieuwe singles. Daaronder ook de eerste hit van de Golden Earring, die na Where Will I Be, hun twaalfde Top 40-hit, nu niet langer als Golden Earrings werken. Andere binnenkomers in de lijst zijn van The Cats, Robin Gibb, Creedence Clearwater Revival, Ginger Ale, DBM&T, Chicago en het Sir Douglas Quartet.


Deze week neemt 192TV je op zaterdag en zondagmiddag om 16.00 uur mee terug naar de Top 40 van 13 december 1969.