15 Hitkrant-vragen op een rij

- Overig

 Ali B Melanie C Mario Di-Rect Madonna K-Otic Britney Spears Anne-Marie Tokio Hotel Nick Carter Backstreet Boys Agnetha Fältskog Kensington Scooter
15 Hitkrant-vragen op een rij

De Hitkrant stopt als tijdschrift op papier en gaat verder als website. Het magazine stond bol van de celebs, waar het vragen aan stelde die bekend zouden worden als typische ‘Hitkrant-vragen.’ Wij zetten 15 van die vragen voor je op een rij.

Hitkrant begon in 1975 als De Nationale Hitparade Krant. Het was een promotiekrant voor de hitlijst van de Publieke Omroep, die het gedrukte exemplaar van de Top 40 moest doen vergeten. Dat is nooit gelukt, maar er groeide wel een succesvol jongerenblad uit.

In januari 1977 werd de krant een tijdschrift en zou later zelfs één van de mediapartners van de Top 40 worden. De lijst werd iedere week afgedrukt in de Hitkrant. Een samenwerking, die pas aan het einde van de 00’s werd beëindigd.

1. (2005, een vraag aan Ali B, per SMS) Bah, je bent slechts dertiende geworden in ’n verkiezing met 20 sexy mannen. Maar… je staat wel boven Boris. Lol!
“JEEEEEEEEEEEEEEEE ok dan, ik ben genomineerd, moeilijk!!!!

Chris Zegers, Usher, Brad Pitt, Dinand staan echter boven je… Damn!!
“Ben ik niet mee eens, Gerrie Tokkie moet op nummer 1 staan.

2. (2005, een vraag aan Scooter) Hebben jullie bepaalde rituelen voordat je het podium opgaat?
Zanger H.P.: “We gaan de hele tijd rondjes rennen. Net als Dagobert Duck.”
Jay: “Ja, en we luisteren naar keiharde trance en techno om onszelf op te peppen.”

3. (2013, een vraag aan Kensington) Wat is je raarste festival memory?
Zanger Eloi: “Dat was op Lowlands afgelopen jaar. Je kent Kees van Hondt toch wel? Hij draait balkanmuziek en neemt altijd van die opblaasbare zwembadbeesten mee. Ik had met een stel vrienden bedacht dat we voor de gein die beesten op een hoop buiten de tent zouden gooien. We hadden er op een gegeven moment een stuk of twintig verzameld en daar gingen mensen gevechten mee houden. Er stonden steeds twee mensen met ieder zo’n beest in een cirkel met zo’n vierhonderd mensen eromheen te ‘vechten’. Ik heb flink de slappe lach gehad.”4. (2003, een stelling die wordt voorgelegd aan Britney Spears) Britney is niet echt een flirter.
“Oh jawel hoor, maar de laatste tijd vind ik het lekkerder om versierd te worden. Wanneer ik afknap? Als een heel leuke jongen, waar ik een avond al naar heb staan kijken, als eerste zin zegt: ‘Hé, wat is je nieuwe album leuk.’”

5. (2003, een vraag van toenmalig Achmea Kennisquiz-presentatrice Chazia Mourali aan Spike van Di-rect) Wie heeft de Mona Lisa geschilderd?
a. Van Gogh
b. Picasso
c. Leonardo Da Vinci
d. Monet

Spike: “Kutje, typhus, bef, wat een vragen zeg! Ik denk dat het antwoord A of C is. Ik heb wel kunstgeschiedenis gehad en dat was een vak waar ik ook oplette. Volgens mij is het die gozer van Da Vinci! En nee, ik ontken dat dit gegokt is. Dit wist ik, dit wist ik!”

6. (1986, Madonna is openhartig)
“Moet je eens even goed luisteren. Ik heb mijn leven lang alles gedaan om beroemd te worden. Ik heb mensen met een belangrijke functie versierd, om daar te komen waar ik nu ben. Ik heb ooit een naaktfotosessie gedaan, ik heb ooit in een niet zo’n nette film een rolletje gespeeld. Kortom: ik heb me vreselijk uitgesloofd en dag en nacht keihard gewerkt om zo beroemd te worden als ik nu ben. Nu ik aan de top sta, kan ik zelf uitmaken wat ik wel en niet doe.”7. (2003, probleempje van een lezer, voorgelegd aan de mannen van Bust) ‘Mijn vriendje laat de hele dag scheten en hij is er nog trots op ook. Kan ik die sukkel beter dumpen?’
Matt Willis: “Ja, dumpen die gozer! Je laat geen scheten waar je vriendinnetje bij zit, dat doe je gewoon niet!”
Charlie Simpson: “Mee eens: dumpen! Scheten laat je maar lekker bij je vrienden.”
James Bourne: “Ik vind juist dat je blij moet zijn dat je vriendje dat doet. Het is een teken dat hij zich op zijn gemak voelt bij jou. Een lekkere dikke scheet zegt meer dan ‘ik hou van jou’.”

8. 1988, ABBA’s Agnetha over haar strijd met Madonna.
"Ik wil niet worden vergeleken met Madonna, helemaal niet," aldus Agnetha, "Ik ben veel ouder en totaal anders. Het feit dat sommige van die 'Madonna-mensen' hebben meegewerkt aan mijn album, is puur toeval. Echter, er is een andere connectie, die is veel leuker. Mijn dochter Linda is nu 15 jaar oud en gek op Madonna. Van haar moet ik concurreren met Madonna. Maar heb geluk, want Linda vindt mijn nieuwe album lang niet zo slecht. "(Ze lacht)

9. (2007, een vraag aan de boys van Tokio Hotel) Wie is de grootste meidenmagneet?
Tom Kaulitz: “Ik.”
Bill Kaulitz: “Dat is helemaal niet waar, want ik krijg juist de meeste fanmail. Vooral van meiden, ja. Er zijn wel jongens die onze muziek leuk vinden, maar op de een of andere manier komen zij alleen naar concerten. Meiden schrijven toch eerder een briefje.”
Tom: “Ja, maar dat zijn brieven. Ik krijg verder de meeste aandacht van meiden. Ze komen echt allemaal naar mij toe. Als je mij zoekt na een concert, dan ben ik omringd door meisjes.”
Gustav Schäfer: “Dat is dus echt niet waar!”

10. (2003, een vraag aan ex-Spice Girl Mel C) Je hebt een date en je mag kiezen tussen:
A David Beckham
B Justin Timberlake
C Eminem
D Chris Martin (Coldplay)

“Chris Martin van Coldplay! Want muzikaal bewonder ik hem het meest – hoewel David natuurlijk geen muziek maakt. Ik heb Chris weleens ontmoet, en toen leek hij heel aardig. Hij heeft ook uitgesproken meningen over politiek en zo, dus daar kun je vast een heel interessant gesprek mee hebben.”11. (2005, een vraag aan Fergie van The Black Eyed Peas). Fergie, word je nooit eens gek van al die mannen om je heen?
“Tuurlijk wel! Op zich zijn ze hartstikke lief hoor en ik heb met alle drie weer een andere speciale band opgebouwd. Maar ja, mannen blijven mannen, hè. En soms kun je ze wel achter het behang plakken. Of beter niet naar ze luisteren, want af en toe komen de smerigste dingen eruit. Ik bedoel: wie zit er nou te wachten op gedetailleerde verhalen over wat je allemaal op de wc doet? Ik niet dus!”

12. (2001, een vraag aan Martijn van K-Otic) Heb je ooit stoere blessures opgelopen?
“Nee, eigenlijk nooit. Ik had nooit blessures – totdat ik bij Pepsi Pop dus in aanraking kwam met zo’n snoer. Er lag een camerarail en daar sprong ik van halverwege de trap per ongeluk half op. Oh ja, en ik ooit wel één keer m’n meniscus naar de kloten gehad, maar dat was het.”

13. (2017, een vraag voor zangeres Anne-Marie) Wie was voor jou een voorbeeld toen je jong was?
“Alanis Morissette, haar teksten waren zo echt en zo goed. Daarnaast hielp Christina Aguilera met Stronger ook, dat liedje zorgde ervoor dat ik me echt beter ging voelen. Dit geldt ook voor de songs van Alicia Keys. Zij hebben me allemaal door mijn tienerjaren heen geholpen.”

14. (2005, een vraag aan Nick Carter van de Backstreet Boys) Nick, jij was zestien toen de BSB begonnen en in het begin ging je moeder nog mee op tournee. Je bent echt opgegroeid in de schijnwerpers. Sla je daarom nu een beetje door?
“Ja, alles wat er nu in de pers over mij verschijnt, zijn van dat soort dingen, he? Paris Hilton, vechtpartijen, verkeersboetes… Weird stuff, haha! Ik heb niet zo erg wat AJ heeft, dat thuis willen zijn: laat mij maar lekker lol maken! Vrienden van mijn leeftijd, ik ben nu 25, studeren vaak nog en gaan naar studentenfeestjes en zo. Ik werk al tien jaar, maar ik probeerde toch een beetje dat gevoel ook te krijgen. Daarnaast was het voor een deel ook dingen afreageren…”

15. 2005, Let Me Love You-zanger Mario geeft zijn mening over verschillende celebs.Als ik voor één dag Paris Hiltons chihuahua zou zijn…
“Dan zou ik haar eens flink in haar kuiten bijten. Tja, dat verdient ze gewoon, en iemand moet het doen…’

Als ik de hersens van Britney zou hebben…
“…tja, daar weet ik geen antwoord op, komt vast doordat ik de hersen van Britney heb, haha.”

Als ik thuiskom en Gwen Stefani staat daar de afwas te doen, helemaal naakt…
“…dan loop ik binnen, ga achter haar staan, pak haar kontje vast en zeg: zo schatje, hoe was je dag? En dan zegt ze vast: Mario, blijf van mijn reet af. Maar daar trek ik me natuurlijk niets van aan en dan zeg ik nog een keer: zo schatje, hoe was je dag…”