Media Markt Top 40 Nieuwsbrief week 44 - 2017

Facebook iconTwitter icon

MEDIA MARKT TOP 40


NUMMER 1
WHAT ABOUT US - P!NK

NIEUW
31 REVENGE - P!NK feat. Eminem
36 HOW LONG - Charlie Puth
39 CARRY YOU HOME - Tiësto featuring Stargate & Aloe Blacc

SUPERSTIP
02 PERFECT - Ed Sheeran
14 HAVANA - Camila Cabello feat. Young Thug

STIP
04 DUSK TILL DAWN - Zayn featuring Sia
08 TOO GOOD AT GOODBYES - Sam Smith
09 PATSERGEDRAG - Sevn Alias, Lil Kleine and Boef
10 STARGAZING - Kygo feat. Justin Jesso
11 WHAT LOVERS DO - Maroon 5 feat. Sza
13 TOO MUCH TO ASK - Niall Horan
17 MIND MADE UP - Wulf
21 WHATEVER IT TAKES - Imagine Dragons
25 FEEL IT STILL - Portugal. The Man
26 A DIFFERENT WAY - DJ Snake feat. Lauv
29 SORRY - Nothing But Thieves

VERDWENEN UIT DE LIJST
38 YOUR SONG - Rita Ora (na 21 weken, 272 punten, hoogste notering no. 18)
39 UP TILL DAWN (ON THE MOVE) - Lucas & Steve (na 26 weken, hoogste notering no. 2)
40 LOOK WHAT YOU MADE ME DO - Taylor Swift (na 8 weken, 174 punten, hoogste notering no. 7)

NIEUWE BINNENKOMERS


31. REVENGE – P!nk feat. Eminem
Helemaal zeker is het niet, maar de kans is groot dat Eminem binnen nu en een paar weken een nieuw album uitbrengt. De manager van de rapper postte onlangs een foto op Instagram om een release van een andere artiest uit zijn stal aan te kondigen, maar op de achtergrond was duidelijk een advertentie te zien die heel goed een aanwijzing kan zijn voor een nieuw Eminem-album. Revival zou de titel moeten worden en 17 november de releasedatum. Ondertussen is Eminem de studio ingedoken met P!nk voor een bijdrage aan haar nieuwe album Beautiful Trauma, dat onlangs verscheen. Revenge is de titel van die samenwerking. Radio 538 riep de 32ste Top 40-notering van P!nk én de 22ste van Eminem uit tot Alarmschijf.
36. HOW LONG – Charlie Puth
19 januari 2018 is een datum om alvast naar uit te kijken, want die dag verschijnt het nieuwe album van Charlie Puth. De opvolger van Nine Track Mind uit 2016 gaat Voicenotes heten. Behalve de vorige Top 40-hit van de Amerikaanse zanger, Attention, vind je ook zijn nieuwste single op dat album. How Long is door Charlie zelf geschreven. In de tekst biedt hij min of meer zijn excuses aan voor het feit dat hij niet helemaal trouw is geweest aan een vriendinnetje. How Long is de zesde Top 40-notering van Charlie Puth. De grootste hit van die zes is tot nu toe nog altijd See You Again, uit de zevende Fast & Furious-film. De samenwerking met Wiz Khalifa kwam in 2015 tot de derde plek in de Media Markt Top 40.
39. CARRY YOU HOME – Tiësto featuring Stargate & Aloe Blacc
Als uitvoerende artiesten hadden de heren van Stargate nog geen Top 40-noteringen op hun naam staan, maar als componisten en producers zijn de twee Noren verantwoordelijk voor een hele waslijst aan hits. Van Rihanna tot Blue & Elton John en van Beyoncé tot Katy Perry, allemaal hebben ze wel één of meerdere hits te danken aan Tor Erik Hermansen en Mikkel Eriksen. Ondanks dat Stargate eigenlijk uit Noorwegen komt, woont en werkt het duo al jaren in New York. De nieuwste hit van de twee is een samenwerking met Tiësto en Aloe Blacc. Die laatste ken je nog van zijn solohit The Man en hij was de zanger op Avicii’s Wake Me Up. Radio 538 koos Carry You Home, de twintigste Top 40-hit van Tiësto, als Dance Smash.

ALARMSCHIJF


DIRTY SEXY MONEY – David Guetta & Afrojack feat. Charli XCX & French Montana
Over David Guetta valt veel te zeggen. Hij is een koning in het scoren van nummer 2-hits, heeft huizen waar wij alleen maar van kunnen dromen en hij werkt samen met de grootste acts ter wereld. En ook nu heeft David weer wat sterren kunnen strikken voor een single. Charlie XCX, Afrojack en French Montana doken met hem in de studio. Het nummer ontstond in Los Angeles, waar Charli XCX aan een aantal nummers van Guetta werkte. “We hadden al het een en ander opgenomen, maar toen ik deze track hoorde voelde ik me er meteen mee verbonden,” vertelt de zangeres. “Ik schreef ‘m samen met Noonie Bao en AG Cook. Ook David was onder de indruk en maakte dat we echt tot in de late uurtjes wilden feesten.” Later werd French ‘Unforgettable’ Montana ingevlogen.

TIPPARADE


NIEUWE BINNENKOMERS TIPPARADE
01 WOLVES - Selena Gomez X Marshmello
16 VERVLOEKT - Frenna feat. Diquenza
27 I STILL SEE YOUR FACE - San Holo
28 LET ME GO - Hailee Steinfeld with Alesso, Florida Georgia Line & Watt
29 I MISS YOU - Clean Bandit feat. Julia Michaels
30 BUT I DO - O’G3NE
KANSHEBBERS VOOR DE TIPPARADE
Iedere week zetten we een rij met nummers klaar die kans maken op een notering in de Tipparade. Welke dat uiteindelijk worden kun jij mee bepalen. Kies jouw vijf favoriete kanshebbers uit onze stemlijst. En staat jouw voorkeur er niet tussen dan is er de mogelijkheid om een suggestie mee te sturen.

TOP 40 POPQUIZ


Katy Perry. 32 jaren jong, heeft inmiddels al 24 hits in de Top 40 weten te brengen. In juni van dit jaar verscheen haar vijfde studioalbum Witness en met dat album tourt ze sinds september van dit jaar over de wereld. De fenomenale show die vooralsnog uit 85 shows bestaat strijkt op 14 juni neer in het Verenigd Koninkrijk. Jij kunt, als Top 40-expert, bij de tweede show in de Londense O2 Arena aanwezig zijn. Natuurlijk met daaromheen een sfeervol weekeinde in de Britse hoofdstad.

Laat zien dat jij de Top 40-kenner bij uitstek bent en plaats jezelf vóór 13 november bovenaan de rangschikking. Alle details en meedoen via deze link.

NIEUWS


The Weeknd en Selena Gomez uit elkaar
Verschillende bronnen brengen het nieuws dat Selena Gomez en The Weeknd na tien maanden een punt achter hun relatie hebben gezet. Op 11 januari van dit jaar werden de twee voor het eerst samen gezien tijdens een bezoek aan ee Italiaans restaurant. Twee maanden eerder hadden The Weeknd en Bella Hadid een punt achter hun relatie gezet. Sindsdien achtervolgden ze elkaar over de wereld en mocht Gomez de inrichting van het huis van The Weeknd voor haar rekening nemen. Begin oktober werden ze nog samen gezien tijdens de optredens van The Weeknd in Canada. Of het vele contact met Justin Bieber de reden is voor de breuk is nog onduidelijk. Een bron bevestigde aan Radar Online dat Selena verliefd is op Justin en dat de zangeres klaar was met The Weeknd. De afgelopen week werd Justin Bieber meerdere keren gezien in het gezelschap van Selena Gomez. Afgelopen weekeinde bezochten ze ook samen een kerk in Los Angeles.
Lees meer

Andere headlines:

Colofon

De Top 40 wordt samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40 op basis van airplay, streaming en trends in social media.

Uitzending: vrijdagmiddag 14.00-18.00 uur op 538.

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van alles over de Media Markt Top 40 en het laatste popnieuws uit de enige echte hitlijst van Nederland? Volg de Media Markt Top 40 dan via de website, Facebook, Twitter en YouTube.

Het gedrukte exemplaar van de Media Markt Top 40 is elke week gratis af te halen in het filiaal van de Media Markt bij jou in buurt.

Ben jij gek op hitlijsten in het algemeen en de Media Markt Top 40 in het bijzonder en wil je een bijdrage leveren aan de Media Markt Top 40? Meld je dan aan als ambassadeur van de Stichting Nederlandse Top 40.

De Stichting Nederlandse Top 40 heeft haar uiterste best gedaan om voor zover mogelijk de rechthebbenden van de gebruikte afbeeldingen te achterhalen. Als u meent rechthebbende te zijn van een gebruikte afbeelding, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Stichting Nederlandse Top 40 via het contactformulier.