Media Markt Top 40 Nieuwsbrief week 47 - 2013

Facebook iconTwitter icon

NIEUWE BINNENKOMERS


12. IK ZOU HET ZO WEER OVERDOEN - Marco Borsato met Trijntje Oosterhuis

12. IK ZOU HET ZO WEER OVERDOEN - Marco Borsato met Trijntje Oosterhuis

Deze week is Marco Borsato met zijn hit Muziek na slechts vier weken alweer verdwenen uit de Media Markt Top 40, maar daar komt zijn nieuwste hit voor in de plaats. Ik Zou Het Zo Weer Overdoen vind je net als Muziek op Marco's nieuwste album Duizend Spiegels. En er is nóg een overeenkomst tussen beide liedjes. Opnieuw is een collega-coach van Marco uit The Voice Of Holland te horen. Op Muziek was dat nog Ali B. en deze keer is Marco de studio ingedoken met Trijntje Oosterhuis. Het is niet voor het eerst dat de twee samen een single uitbrengen, dat deden ze zestien jaar geleden ook al eens. Wereld Zonder Jou kwam in 1997 tot No. 3 in de Top 40. Of Ali B. en Trijntje ook meegaan op de tournee die Marco in 2014 door Nederland zal doen, is nog niet bekend. Wat wel vaststaat is dat Marco komend jaar gaat toeren door Nederland en sowieso alle twaalf provincies met een optreden zal vereren.

TOP 40

28. JUBEL - Klingande

28. JUBEL - Klingande

In eerste instantie was Klingande helemaal niet van plan om een hit te scoren met Jubel. Sterker nog, het was niet eens de bedoeling om het nummer officieel uit te brengen. Het Franse duo Cédric Steinmyller en Edgar Catry had Jubel voor een paar vrienden gemaakt en die waren zo enthousiast over de muziek van de twee studenten dat ze het op internet zetten. Het gevolg was dat andere mensen het ook beluisterden en dat Klingande een platencontract mocht tekenen, zodat Jubel officieel kon worden uitgebracht. Als je naar de hit luistert hoor je duidelijk dat onder anderen Bakermat en Klangkarussel voorbeelden zijn van Klingande. Dat geven de twee Fransen dan ook eerlijk toe. De zangeres op Jubel heet Lucie Decarne. Zij probeert al een tijd om via internet een carrière als zangeres te lanceren en heeft een YouTube-kanaal waar ze zelf gezongen versies van bekende hits heeft gepost. Dankzij Klingande zou de carrière van Lucie nu wel eens in een stroomversnelling kunnen komen.

TOP 40

34. THIS IS WHAT IT FEELS LIKE (JOHN EWBANK CLASSICAL REMIX) - Armin van Buuren & Trevor Guthrie

34. THIS IS WHAT IT FEELS LIKE (JOHN EWBANK CLASSICAL REMIX) - Armin  van Buuren & Trevor Guthrie

Vorige maand verdween This Is What It Feels Like van Armin van Buuren en Trevor Guthrie uit de Media Markt Top 40. De hit stond maar liefst 26 weken genoteerd, met een derde plaats als hoogst behaalde positie. Dat This Is What It Feels Like na een maand weer terug is in de lijst is te danken aan John Ewbank. Hij werkte ook al mee aan het origineel, maar heeft nu een zogenaamde ‘classical remix’ van de hit gemaakt. Dat deed John samen met het Metropole Orkest. Het complete nummer werd voor deze versie opnieuw ingespeeld en ook Trevor Guthrie zong alles opnieuw in. Armin van Buuren liet onlangs al weten dat hij deze versie ook ‘echt te gek’ vindt. De ‘classical remix’ van This Is What It Feels Like vind je ook op het nieuwste album van Armin, dat vorige week verscheen. Het heet Intense - The More Intense Edition en bevat allerlei remixen van tracks die eerder al op Armins album Intense stonden.

TOP 40

NIEUWS


De Dijk in voorjaar in Heineken Music Hall

De Dijk in voorjaar in Heineken Music Hall

De Dijk staat dit voorjaar in de Heineken Music Hall. De band geeft na een jaar stilte op 5 april een optreden in de Amsterdamse concertzaal, maakte concertorganisator Mojo dinsdag bekend. Kaarten voor de show gingen donderdagochtend in de verkoop."We hebben los van elkaar een jaar lang leuke dingen gedaan. Met andere bands, met andere artiesten, solo. Straks staan we weer als De Dijk op het podium", laat de band weten in een verklaring. "Dat is toch wel het echte werk, met elkaar bij De Dijk. Eindelijk weer."

meer TOP 40 Nieuws

Na 50 jaar videoclip voor 'Like a Rolling Stone' van Bob Dylan

Na 50 jaar videoclip voor 'Like a Rolling Stone' van Bob Dylan

Bob Dylans nummer Like A Rolling Stone krijgt bijna vijftig jaar na het verschijnen voor het eerst een videoclip. De interactieve clip is sinds dinsdag te zien op de website van de 72-jarige zanger. Kijkers kunnen in de video kiezen tussen zestien verschillende verhaallijnen op verschillende kanalen. De mensen uit elk kanaal playbacken de zang van het nummer en de kijkers kunnen tijdens het afspelen switchen tussen kanalen. Op een van de kanalen zijn oude beelden van Dylan te zien.

meer TOP 40 Nieuws
 

Marco Borsato in mei twee keer in Ziggo Dome

Marco Borsato in mei twee keer in Ziggo Dome

Marco Borsato treedt in mei twee keer op in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte de zanger deze week bekend. De shows op 28 en 30 mei in de hoofdstad zijn het sluitstuk van Borsato's nieuwe tournee. In april en mei doet hij twaalf clubs aan in Nederland en op Curaçao met de Duizend Spiegels Tour. Het nieuwe album is vrijdag uitgekomen.  Marco Borsato en componist en tekstschrijver John Ewbank kregen dinsdag uit handen van Humberto Tan al een platina plaat voor de nieuwe cd. In de voorverkoop zijn inmiddels meer dan 50.000 exemplaren van Duizend Spiegels verkocht.

meer TOP 40 Nieuws

TRENDS


Alarmschijf

Alarmschijf
TRUMPETS – Jason Derülo
Jason Derülo probeert al een tijdje krampachtig vieze praat in je oor te fluisteren maar het zit ‘m niet mee in de liefde en zeker niet op zijn nieuwste single want telkens als het moment bijna daar is om zijn nieuwe verovering de slaapkamer in te lokken verschijnen er overal trompetten die ervoor zorgen dat zijn hoofd op hol slaat en de romantische vlam uitwaait. Misschien is het wel een parodie op zijn echte relatie met Jordin Sparks die heeft gezworen geen seks te hebben voor het huwelijk. De loftrompetten kunnen uit want deze week pakt hij de Alarmschijf.

Dancesmash

Dancesmash

DARE YOU – Hardwell & Matthew Koma
Hardwell is de nummer 1 dj van de wereld en reist de hele wereld ook over. Als hij thuis in Breda tracks zit te produceren komt z’n vader nog even langs om de tosti’s te brengen. En in die studio was hij de laatste tijd hard bezig met z’n debuutalbum dat volgend jaar moet verschijnen. Gelukkig heeft ie de eerste single al wel af en de wereldpremière was tijdens zijn show op het Amsterdam Dance Event. Zanger Matthew Koma kwam zelfs deze kant op om live mee te zingen. Samen hebben ze deze week de Dancesmash.
 

NUMMER 1
HEY BROTHER – Avicii

NIEUW
12 IK ZOU HET ZO WEER OVERDOEN – Marco Borsato met Trijntje Oosterhuis
28 JUBEL – Klingande
34 THIS IS WHAT IT FEELS LIKE (JOHN EWBANK CLASSICAL REMIX) – Armin van Buuren featuring Trevor Guthrie

SUPERSTIP
10 ALL OF ME – John Legend
12 IK ZOU HET ZO WEER OVERDOEN – Marco Borsato met Trijntje Oosterhuis
24 LIAR LIAR – Cris Cab

STIP
03 THE MONSTER – Eminem featuring Rihanna
08 TIMBER – Pitbull featuring Ke$ha
15 J’ME TIRE – Maitre Gims
22 FORMIDABLE – Stromae
25 I SEE FIRE – Ed Sheeran
28 JUBEL – Klingande

VERDWENEN UIT DE LIJST
34 MUZIEK – Marco Borsato featuring Bag2Bank & Ali B (na 4 weken, 82 punten, hoogste notering no. 9)
39 WIGGER – Anouk (na 8 weken, 137 punten, hoogste notering no. 17)
40 THE ADDICT – Bo Saris (na 6 weken, 72 punten, hoogste notering no. 24)

NIEUWE BINNENKOMERS TIPPARADE
08 ALWAYS ALONE – Sandra van Nieuwland
14 HARD OUT HERE – Lily Allen
18 LOOK RIGHT THROUGH – Storm Green
26 ALLEEN OMHOOG – Thomas Berge
27 I BELONG TO YOU – Caro Emerald
28 UNITED KINGS OF THE WORLD – Headhunterz featuring Krewella
29 PANTSDOWN – the Partysquad & Mitchell Niemeyer
30 SHOW ME LOVE (AMERICA) – the Wanted

TOP 40

ERIKS HITDOSSIER


Een diner met Marcella, de dochter van George McCray

Een diner met Marcella, de dochter van George McCray

Een paar weken geleden zat ik te kijken naar de documentaire Disco. Leo Blokhuis nam ons mee naar de jaren zeventig en beschreef prachtig hoe deze muziekstroming tot stand is gekomen. Mensen als Harry Casey,beter bekend als KC van The Sunshine Band, zorgden ervoor dat wij massaal met de voetjes van de vloer gingen.

Een van mijn eerste baantjes als dj was draaien op de zondagavonden in een club in Haarlem. Ik was net 17 en ging er met de brommer heen. Een soort Willempie, die de boel op stelten kwam zetten. Gelukkig moest dat nummer nog opgenomen worden door André van Duin. Een van de platen die steeds voor een volle dansvloer zorgde, was natuurlijk Rock Your Baby van George McCrae. Een nummer geschreven door de uit Florida afkomstige KC.

Een paar jaar geleden was ik te gast bij een diner voor het goede doel. We zaten aan tafel met een jonge, talentvolle zangeres, Marcella McCrae. Inderdaad, de dochter van. Ze sprak vloeiend Nederlands, in het mooie, zachte dialect van Limburg. Logisch als je bent opgegroeid bij je vader en zijn huidige Nederlandse vrouw, afwisselend in Munstergeleen en op Aruba.
En wat zal ze trots zijn op hem: hij stond in de zomer van 1974 maar liefst acht weken op de eerste plaats van de Top 40!

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in het Veronica Magazine
www.TOP40.nl
 

GEEF JOUW STEM!


Laat de Media Markt Top 40 weten wat JIJ de beste aanstormende tips vindt!

Laat de Media Markt Top 40 weten wat JIJ de beste aanstormende tips vindt!

Alle stemmen van de afgelopen week zijn weer geteld en tonen aan dat jullie de volgende hits snel in de tipparade willen verwelkomen:

Wizard – Martin Garrix & Jay Hardway
Het gaat goed met Martin Garrix! Afgelopen week werd bekend dat hij de jongste Nederlandse artiest ooit is, die in de UK de eerste positie bereikt. Animals zorgde voor een enorme doorbraak voor de jonge DJ, want ook in België en Schotland werd de hoogste positie bereikt. Van Luxemburg tot Hongarije, van Finland tot Spanje, van Zweden tot Polen, Duitsland en Frankrijk... overal in Europa groeide de track uit tot een hit. Zelfs in Australië is inmiddels de top 30 bereikt en ook in Amerika staat het nummer reeds in de Billboard Top 100!
Natuurlijk zit het publiek nu te wachten op een opvogler, en die is er. Wizard is de titel en is een samenwerking met Jay Hardway.

Somewhere Only We Know – Lily Allen
Lily Allen doet een prachtige eigen versie van Keane's Somewhere Only We Know en komt daarmee binnen op een tweede positie in de Hitlist UK. Mede doordat er veel aandacht voor de track is aangezien het geselecteerd is als soundtrack voor de John Lewis 2013 kerstcampagne.

Look Right Through – Storm Queen
Morgan Geist zit bij het bekende Ministry of Sound label. Deze Amerikaanse DJ hanteert als stage naam Storm Queen, genoemd naar een racepaard dat in de jaren 60 bekend was. Hij bracht onlangs Look Right Through uit, maar dan wel de remix versie van Marc Kinchen, met extra vocalen toegevoegd van Damon C. Scott. Een goede zet als we kijken naar de UK, want het nummer knalde op 10 november naar de eerste positie van de officiële hitlijsten van de UK.
 
Let’s Get Ridiculous - Redfoo
Als solo artiest borduurt RedFoo voort op het succes van LMFAO. Zijn nieuwste track heet Let's Get Ridiculous en wist binnen te komen op de eerste positie van de Australische hitlijsten, nadat hij de single in première had laten gaan tijdens een liveshow van X Factor.
Een sample uit de track kwam veelvuldig voorbij tijdens zijn presentatie van de MTV EMA 2013 Live in Amsterdam, waarbij het publiek in de Ziggo Dome helemaal los ging.
 
Trumpets – Jason Derulo
Even leek het erop dat Marry Me de opvolger werd van de hit Talk Dirty van Jason Derülo, maar het nummer is alleen officieel uitgebracht in Amerika en Australië. Europa moet het doen met het swingende Trumpets.

Stem hier!

CONCERTAGENDA


26 november: Guus Meeuwis – Doornroosje Nijmegen
27 november: Maria Mena – De Effenaar Eindhoven
27 november: Jake Bugg – Paradiso Amsterdam
28 november: Black Sabbath – Ziggo Dome
29 november: Royal Republic – Melkweg Amsterdam
29 november: UB40 – Rodahal Kerkrade
 

30 november: UB40 – Theater De Meenthe Steenwijk
30 november: Kane – Bibelot Dordrecht

TOP 40

Colofon

De Media Markt Top 40 wordt wekelijks samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40 op basis van verkoopgegevens, downloads, airplay en consumentenonderzoek.

Uitzending: vrijdagmiddag 14.00-18.00 uur op 538.

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van alles over de Media Markt Top 40 en het laatste popnieuws uit Nederlandse enige echte hitlijst? Volg de Media Markt Top 40 dan via internet, Facebook, Twitter en YouTube.

Het gedrukte exemplaar van de Media Markt Top 40 is elke week gratis af te halen in het filiaal van de Media Markt bij jou in buurt.

Het boek Top 40 Hitdossier 1965-2012 is nog steeds verkrijgbaar! Bestel 'm snel via top40.nl/shop.

Ben jij gek op hitlijsten in het algemeen en de Media Markt Top 40 in het bijzonder en wil je een bijdrage leveren aan de Media Markt Top 40? Meld je dan aan als ambassadeur van de Stichting Nederlandse Top 40.

De Stichting Nederlandse Top 40 heeft haar uiterste best gedaan om voor zover mogelijk de rechthebbenden van de gebruikte afbeeldingen te achterhalen. Als u meent rechthebbende te zijn van een gebruikte afbeelding, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Stichting Nederlandse Top 40 via het contactformulier.