Nieuws
Top 40 Classic

Top 40 Classic - nederpopduo's gaan vreemd

Top 40 Classic - nederpopduo`s gaan vreemd
Lucenzo  Don Omar  Maroon 5  Christina Aguilera  David Guetta  Sia  Rihanna  Gotye  Hot Chelle Rae  Nick Schilder  Thomas Acda  Gym Class Heroes  Adam Levine  Simon Keizer  Paul De Munnik  Pitbull  Afrojack  Ne-Yo  Nayer 

Wekelijks gaan we terug naar de top 10 van de Lijst der Lijsten in een bepaald jaar. Op 10 september 2011 waren Nick & Thomas en Keizer en de Munnik te bewonderen in het bovenste kwart.

In 2011 vormden Nick & Simon de hoofdact van het evenement Symphonica in Rosso, dat van 2006 tot en met 2013 gehouden werd in het Gelredome in Arnhem. Op zoek naar een gastact polsten ze onder meer Acda en de Munnik, die toezegden. Dat was echter niet het enige vruchtbare resultaat van de ontmoeting die Nick & Simon met hen had. Tijdens de borrel werd voor de grap het idee geopperd om twee gelegenheidsduo's te formeren, bestaande uit een helft van Nick & Simon en een lid van Acda en de Munnik. Nick Schilder werd gekoppeld aan Thomas Acda, terwijl Simon Keizer een samenwerking met Paul de Munnik aanging. Het plan gingen ze uiteindelijk serieus uitvoeren, met twee top 10-hits als gevolg.
 
Waar de voornamen van Nick Schilder en Simon Keizer hun duonaam vormen, bestaat de groepsnaam van Acda en de Munnik uit de achternamen van resp. Thomas en Paul. Op deze manier zijn de alternatieve actnamen Nick & Thomas en Keizer en de Munnik ook ontstaan. Nick & Thomas (waarin de & ook is overgenomen van Nick & Simon) nam het lied Sterker Nu Dan Ooit op en Keizer en de Munnik kwamen op de proppen met Kijk Me Na. Deze twee platen gingen op 22 augustus 2011 in première in het Radio 2-programma De Gouden Uren.
 
Een dag later waren beide tracks legaal te downloaden en dat werd ook naar hartenlust gedaan. Op 3 september 2011 kwam Kijk Me Na van Keizer en de Munnik al binnen in de Top 40 op nummer 13 en drie plaatsen hoger was Sterker Nu Dan Ooit van Nick & Thomas al in de top 10 te vinden! Een week later waren beide koppels in het bovenste kwart te bewonderen. Sterker Nu Dan Ooit steeg naar nummer 7 en Kijk Me Na naar plaats 9. Uiteindelijk was de zevende plaats de hoogste positie van beide singles.
 
Op 8, 14, 15 en 16 oktober 2011 werden Kijk Me Na en Sterker Nu Dan Ooit ten gehore gebracht tijdens de Symphonica In Rosso-concerten van Nick & Simon. Daarna was alles weer bij het oude en vormden Thomas Acda en Paul de Munnik weer het koppel dat de Nederlandstalige popmuziek voorzag van diverse evergreens. Nick Schilder ging op zijn beurt weer werken met Simon Keizer. Acda en De Munnik gingen uiteindelijk in 2015 uit elkaar, maar traden in 2016 nog op tijdens De Vrienden van Amstel Live. Nick & Simon scoorden in 2013 hun eerste nummer 1-hit met Julia, maar dat was ook hun laatste Top 40-hit.
 
Overige feiten
 
  • De top 4 bleef hetzelfde als de week daarvoor. Dat betekent dat Lucenzo en Don Omar voor de zevende week op rij de eerste plaats bezette met Danza Kuduro. De week daarna werden ze echter afgelost door Maroon 5 en Christina Aguilera met Moves Like Jagger.
  •  
  • Gotye steeg naar de vijfde plaats met Somebody That I Used To Know. Nadat de in België geboren Australiër twee weken de zesde plaats bezette, steeg hij dus een plekje. Dat bleef hij volhouden totdat hij op 15 oktober 2011 eindelijk de koppositie behaalde. Hij leek vastgeroest in de top 10, want de bovenste tien verliet hij pas op 10 maart 2012!  Somebody That I Used To Know haalde uiteindelijk 1190 punten, waarmee het destijds de meest succesvolle hit aller tijden was. Dat record heeft Pharrell Williams inmiddels in handen met Happy.
  •  
  • Dat Nashville niet alleen countrymuzikanten levert, bewees Hot Chelle Rae in 2011. Het rockkwartet uit de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee bracht in 2009 zijn debuutalbum uit, maar boekte pas commerciële successen in 2011 met het album Whatever. De eerste single Tonight Tonight haalde op 10 september 2011 de hoogste positie: nummer 6.
  •  
  • Terwijl Maroon 5 hoog genoteerd stond met Moves Like Jagger, kon de leadzanger Adam Levine zijn eerste top 10-hit als zelfstandige act noteren. Door de Gym Class Heroes werd hij op 10 september 2011 aan een top 10-hit geholpen met Stereo Hearts. Voor de Amerikaanse hiphopgroep was het de tweede top 10-hit, na Cupid's Chokehold uit 2007.
 
De top 10 van 10 september 2011
 
1. DANZA KUDURO - Lucenzo feat Don Omar
 
 
2. MOVES LIKE JAGGER - Maroon 5 featuring Christina Aguilera
 
 
3. TITANIUM - David Guetta feat. Sia
 
 
4. MAN DOWN - Rihanna
 
 
5. SOMEBODY THAT I USED TO KNOW - Gotye
 
 
6. TONIGHT TONIGHT - Hot Chelle Rae
 
 
7. STERKER NU DAN OOIT - Nick & Thomas
 
 
8. STEREO HEARTS - Gym Class Heroes featuring Adam Levine
 
 
9. KIJK ME NA - Acda en De Munnik
 
 
10. GIVE ME EVERYTHING - Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer
 
(17/09/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)