Top 4: Langst op nummer 2 en niet op 1

- Categorie:Top 4

Top 4: Langst op nummer 2 en niet op 1
Sommige nummers hebben gewoon pech. Het zijn kneiters van hits, maar ze missen de eerste plaats omdat er nét op dat moment een nummer op 1 staat dat nog succesvoller is. Ze zijn wekenlang gedoemd tot de tweede plaats.

Op dit moment is It Ain't Me van Kygo & Selena Gomez dat lot toebedeeld. Alle aandacht gaat deze week natuurlijk naar het nummer 1-record van Ed Sheeran. Daardoor zou je vergeten dat al zes weken lang hetzelfde nummer op de tweede plaats staat: It Ain't Me dus. Het is spannend wat er volgende week met Kygo en Selena zal gebeuren. Gaan ze zakken? Lukt het hun om de alsnog de eerste plaats te pakken? Of staan ze volgende week voor de zevende keer op nummer 2. In dat geval sluiten ze zich aan bij drie artiesten die het langst op nummer 2 stonden zonder een felbegeerde nummer 1-hit te scoren.
 
De eerste keer dat een nummer zeven weken op nummer 2 stond zonder de eerste plaats te bereiken was in 2001. In dat jaar scoorde Judith een grote hit met You, maar Schudden van Def Rhymes bleef boven haar staan. Toen dat nummer ging zakken kun Judith niet profiteren, want Shaggy stond met It Wasn't Me al klaar om de nummer 1-positie over te nemen. Negen jaar later had het nummer Barbra Streisand van Duck Sauce dezelfde pech. Deze dancetrack moest zeven weken Just The Way You Are van Bruno Mars boven zich dulden, een nummer dat het uiteindelijk 11 weken volhield op nummer 1. In 2012 had Carly Rae Jepsen met Call Me Maybe net als Judith last van twee succesvolle nummer 1-hits. Eerst belemmerde I Follow Rivers van Triggerfinger haar de vrije doortocht. Daarna volgde de hegemonie van Gusttavo Lima met zijn hit Balada. En laat dat nou toevallig het nummer zijn dat deze week zijn record moet inleveren aan Ed Sheerans Shape Of You, dat op zijn beurt de deur dichthoudt voor It Ain't Me van Kygo & Selena Gomez.
 
1 YOU- judith

 
2 BARBRA STREISAND- duck sauce

 
3 CALL ME MAYBE- carly rae jepsen
 
 
 
4 IT AIN'T ME- kygo & selena gomez