Nieuws
Releases

Fresh: Skin van Rag'n'bone Man

Fresh: Skin van Rag`n`bone Man
Rag'n'Bone Man  Major Lazer  Nicki Minaj 

Het is zo’n week waarin we stapels met nieuwe singles krijgen voorgeschoteld. Wat dacht je van Zara Larsson, Martin Garrix met Dua Lipa en Rag’n’bone Man.

SKIN- rag’n’bone man
Met Human scoort Rag’n’Bone een wereldhit en ook de opvolger van die track mag er zijn: Skin. Donderdagavond ging de single in premiere bij Zane Low en die plakte er meteen het label ‘World Record’ op. De kans dat hij dat verkeerd heeft is klein, want opnieuw bewijst Rory Graham een meesterlijk stemgeluid te hebben. 

RUN UP- major lazer feat. partynextdoor & nicki minaj
PARTYNEXTDOOR is een goede vriend van de groep en werkte al geregeld samen in Los Angeles. Dat er dus een samenwerking zou komen was geen verrassing. Op het verlanglijstje van Major Lazer stond ook de naam van Nicki Minaj en daar mag nu ook een vinkje achter. Inmiddels hebben ze over en weer wat dingen uitgewisseld en de kans bestaat dat er in de toekomst nog meer aan zit te komen. Donderdagavond verscheen Run Up.

SCARED TO BE LONELY- martin garrix & dua lipa
Afgelopen jaar was Dua Lipa de meest succesvolle debuterende zangeres in ons land. De Britse stond ook in het jaaroverzicht van succesvolle artiesten één plek achter Bebe Rexha. Die scoorde succes met Martin Garrix en In The Name Of Love. Omdat toevalligheden bestaan heeft Martin Garrix zijn nieuwe track gemaakt met de 21-jarige die deze week in de Top 40 zelfs de snelste stijger is met No Lie, Dua Lipa. Martin Garrix neemt bij de release van zijn nieuwe single geen halve maatregelen want we krijgen meteen de videoclip geserveerd.
 
I DON’T WANNA LIVE FOREVER- zayn & taylor swift 
In de Top 40 gaat het niet zo denderend met de track van Zayn en Taylor Swift. Afgelopen week steeg het nummer nog naar nummer 13, maar deze week levert het nummer uit Fifty Shades Darker al weer zes plekken in. Mogelijk dat de release van de video het nummer komende week nog een tweede leven kan geven. Rond de opnames van de clip zouden de twee een complete hotelkamer hebben gesloopt, maar wat we daar uiteindelijk van terugzien in de video is uitermate bescheiden te noemen.
 
I’M BETTER- missy elliott ft lamb
Voor het eerst sinds 2015 krijgen we van Missy Elliott een videoclip. Het succes van de inmiddels 45-jarige Amerikaanse gaat inmiddels een flinke tijd terug. In 1997 scoorde ze met Not Tonight haar eerste hit in ons land en in 2002 schreven we haar grootste succes op met 4 My People. In 2005 was Lose Control haar dertiende en laatste succes in de Top 40. De afgelopen maanden heeft ze niet stilgezeten. Zo was ze al even te zien in Carpool Karaoke, achterin de auto bij Michelle Obama en maakte ze met Fall Out Boy een nummer voor de Ghostbusters-film. Op I’m Better werkt Elliott samen met rapper Lamb. De video werd geproduceerd door Elliott en Dave Meyers.
 
RUN- cascada
Het succes van Manuel Reuter en Yann Peifer ligt al een flinke tijd achter ons. De Duitse groep stond met Everytime We Touch en Miracle in de top 10 en in 2009 kwam Evacuate The Dancefloor zelfs twee weken op nummer 1. Deze week kunnen we de vocalen van Natalie Horner weer horen op de nieuwste track van Cascada: Run.
 
AUTOMATON- jamiroquai
2017 is ook het jaar van de terugkeer van Jamiroquai. We mogen een nieuw album verwachten en ook kondigde de band al aan dit jaar op het podium te staan van het North Sea Jazz Festival. De Britse groep scoorde in ons land een handvol hits, waarbij White Knuckle Ride in 2010 het laatste succes was. Vrijdag verscheen Automaton als voorloper van het album Automaton Transmission.
 
BABY- bakermat
In 2013 kwam Vandaag op de tweede plaats van de Top 40. Die prestatie wist Bakermat in 2015 niet te overtreffen met zijn tweede succes, Teach Me. Voor zijn nieuwste track, Baby, ligt de basis in 1975 met Don’t Leave Me This Way, de track die als eerste een hit werd voor Harold Melvin & The Blue Notes. In 1977 stond Thelma Houston met het nummer op de vierde plek van de Top 40, maar het waren de Communards en Sarah Jane Morris die er in 1986 vijf weken mee op nummer 1 stonden. Sinds die nummer 1-hit zijn we nu dertig jaar verder met de bewerking van Bakermat.
 
NO MATTER- frances
De Britse Frances verraste vorig jaar met de release van Say It Again, een nummer dat ze samen schreef met Beck, Sia en Greg Kurstin. Komend jaar moet haar debuutalbum verschijnen, Things I’ve Never Said. Daar zullen we dan waarschijnlijk ook No Matter op tegenkomen, de track die ze vrijdag de wereld in slingerde.
 
Meer nieuwe releases? Klik dan hier of luister op Spotify.

(26/01/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi