Nieuws
Releases

Fresh: nieuwe Maroon 5

Fresh: nieuwe Maroon 5
Maroon 5 

De week begint goed met een aantal verrassende releases van onder meer John Legend, Maroon 5 en een track waarop we Beyoncé en Jay Z weer samen horen.

COLD- maroon 5 feat. future
Afgelopen weekeinde onthulde Adam Levine zijn ster op de Hollywood Walk Of Fame. Met zijn Maroon 5 gaat het ook prima. Een top 10-notering zat er voor Don’t Wanna Know, de samenwerking met Kendrick Lamar, net niet in. Ondertussen staat de vorige track van Maroon 5 wel gewoon al bijna vier maanden in de Top 40. Met hun nieuwe single, die dinsdag verscheen, hebben ze opnieuw een rapper aan de haak geslagen met Future. En die staat qua Top 40-hits nog op nul. Schril contrast met Maroon 5, die met Cold maar zo eens de 20e hit in ons land kan gaan scoren.

GOD ONLY KNOWS- john legend & cynthia erivo ft ymusic
De Grammy Awards brachten dit keer flink wat eerbetonen. Zo werden onder meer Phife Dawg, Prince en George Michael op de voorgrond gebracht. De bijna traditionele montage van overleden artiesten werd dit keer opgeluisterd doorr John Legend en Cynthia Erivo. Zij begeleiden de beelden met hun uitvoering van God Only Knows, de hit van The Beach Boys uit 1966. Na de uitvoering bij de Grammy Awards verscheen een studio-versie van het nummer.
 
SHINING- dj khaled feat Beyoncé & Jay Z
Met al het nieuws rond de Grammy Awards, waar we gisteren door zijn overspoeld, zou de nieuwe single van DJ Khaled bijna ondersneeuwen. Toch brengt zijn nieuwe track, Shining, een bijzonderheid met zich mee. Want de 41-jarige Amerikaanse rapper, producer en dj heeft misschien wel het grootste sterren-duo van dit moment aan zich weten te koppelen. Na ’03 Bonnie And Clyde, Deja Vu en Drunk In Love komen we Beyoncé en Jay Z weer samen tegen op de track Shining.

ALL OR NOTHING- lost frequencies feat. axel ehnström
Precies twee jaar geleden debuteerde Felix de Laet in de Top 40 met Are You With Me. Geen onverdienstelijke start, want de Belgische dj en producer leverde daarmee een track af die nog steeds bij de 25 grootste Top 40-hits ooit genoteerd staat. Met Reality en Beautiful Life volgden opvolgers die ook in de Top 40 kwamen en op zijn debuutalbum Less Is More kwamen. In 2017 lijkt het succes van de 23-jarige alleen maar groter te kunnen worden, want hij zal The Chainsmokers vergezellen tijdens hun tournee door Noord-Amerika en heeft hij opnieuw zijn eigen podium tijdens Tomorrowland. De samenwerking met de Finse songwriter Axel Ehnström, All Or Nothing, is zijn volgende wapenfeit. En mocht je rond die naam een klein stukje herkenning hebben… Ehnström deed in 2011 als Paradise Oskar mee aan het Eurovisiesongfestival in 2011, waar hij met Da Da Dam uiteindelijk als 21 eindigde.
 
NOOIT MEER EEN ANDER- do
Vrijdag verschijnt Momentum, het nieuwe album van Do. In 2002 brak ze door via haar samenwerking op Heaven, de dancetrack van DJ Sammy en Yanou. Toch waren het de meer ingetogen Unplugged-versie en de Candlelight Remix die uiteindelijk de top 10 van de Top 40 wisten te bereiken. In 2004 schrijft ze samen met Marco Borsato, haar eerste Nederlandstalige succes op haar naam. En wat voor een… Voorbij stond drie weken op nummer 1. In 2011 schreef Do haar tiende Top 40-hit op haar naam met Hij Gelooft In Mij. De eerste single van het album Momentum is Nooit Meer Een Ander.
 
TRY AGAIN- chef’ special
Wat met Birds niet lukte gebeurde wel met In Your Arms. Dik een half jaar… 28 weken… stond In Your Arms in 2014 in de Top 40. Daarna verscheen de Haarlemse band wel in de Tipparade met On Shoulders, Still Don’t Know en de titeltrack van hun aanstaande album, Amígo. Dat album zal op 3 maart verschijnen en een week later, op 10 en 11 maart, zullen ze de release hun derde dat album vieren in het Patronaat. Dinsdag verscheen de nieuwe single van dat album, Try Again.
(14/02/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)