Nieuws
Releases

Fresh: Bridge Over Troubled Water

Fresh: Bridge Over Troubled Water

Deze week verscheen de benefietsingle Bridge Over Troubled Water, het nummer dat geld moet inzamelen voor de getroffenen bij de brand in de Grenfell Tower in Londen. Ook zien we deze week nieuwe tracks van onder meer Nico & Vinz en Shary-An. Een aantal van de releases zetten we in de spotlights.

BRIDGE OVER TROUBLED WATER- artists for grenfell
Simon Cowell deelde via zijn sociale media zó onder de indruk te zijn van de brand in de Londense Grenfell Tower dat hij vorige week deelde een initiatief te willen starten om geld in te zamelen voor de getroffenen van de brand. Hij spendeerde dagen aan de telefoon om artiesten te benaderen en die bezochten afgelopen weekeinde verschillende studio’s om hun deel van Bridge Over Troubled Water in te zingen. Dat resulteerde in een line-up van 50 artiesten die belangeloos meewerkten met onder meer Anne-Marie, Fleur East, Dua Lipa, Robbie Williams, Liam Payne, Rita Ora en Louis Tomlinson.


ANGELS IN CHAINS- geri halliwell
Ze begon haar loopbaan als lid van de Spice Girls maar is inmiddels oook schrijver, kledingontwerper en actrice. In 1999 verscheen Schizophonic, het debuutalbum van Geri Halliwell en met Look At Me, Mi Chico Latino en It’s Raining Men stond ze drie keer in de Top 40. Na een lange afwezigheid verscheen er in 2013, voor het eerst in 8 jaar, weer een single met Half Of Me. Sindsdien bleef ze schrijven en na de dood van George Michael besloot ze haar gevoelens rond het overlijden van haar goede vriend te verwerken in een single. Dat werd Angels In Chains dat eerder deze week verscheen.


I AM WHAT I AM- shary-an
Shary-An is niet alleen ambassadeur van Pride Amsterdam; ze heeft ook het thema afgeleverd. De track is een pakkende bewerking van I Am What I Am dat Shirley Bassey in 1984 afleverde. “Best wel een lastig liedje maar zo vet!”, zo deelde ze deze week. Op 5 augustus zal ze de botenparade door de Amsterdamse grachten aanvoeren: “k ga er helemaal voor. Want je bent toch wie je bent?” Mooi bruggetje naar de nieuwe single van de 25-jarige zangeres.


BLEKETE- sak noel & los tioz
Na een snikhete week kunnen we alleen maar aan de zomer denken. Deze week klonken de zomerhits weer uit de speakers en ook Loca People – La Gente Esta Muy Loka kreeg in 2011 dat stempel. Destijds werd het succes beloond met 4 weken op de eerste plek van de Top 40. Vorig jaar was er, na vijf jaar, een nieuwe hit voor de Spanjaard met Trumpets.
Dit jaar doet Sak Noel een gooi naar het stempel ‘zomerhit’ met een track die volstrekt anders klinkt maar wel weer tussen de oortjes weet te vallen.


INTRIGUED- nico & vinz
De track werd in 2014 een enorme zomerhit en stond drie weken op de eerste plaats van de Top 40. Na 32 weken in de lijst bleek het nummer zelfs een plek bij de 20 grootste hits te hebben bereikt bij de 20 grootste hits die ons land ooit heeft gekend. In 2015 kwam That’s How I Know ook in de Top 40. Ondanks dat de heren daarna verschillende pogingen deden een volgend succes af te leveren bleef het stil. Deze week verscheen Intrigued.

OVERNIGHT- parcels
De Australische groep Parcels is in 2014 ontstaan met Patrick, Louie, Noah, Jules en Anatole in de gelederen. Kort na de start besluiten ze zich in Berlijn te vestigen. Met nummers als Herefor, Myenemy en Older leverden ze funky popnummers af. Eerder dit jaar verscheen de ep Hideout en deze vrijdag verscheen het ‘pakkende’ Overnight. Wellicht dat je wat herkent in de track, want Daft Punk assisteerde de groep bij het maken van het nummer. Parcels is in augustus te zien op Lowlands en Noorderzon en op 30 november geven ze een concert in Paradiso.


Wil je meer? Check dan ons overzicht of luister de tracks in onze Spotify-playlist met nieuwe releases.

(23/06/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)