Nieuws
Overig

Wat doen deze Top 40-acts nu?

Wat doen deze Top 40-acts nu?

Geen enkele artiest wil het worden: een eendagsvlieg, oftewel een act met maar één Top 40-hit op zijn of haar naam. Daarnaast zijn er ook acts die maar tot twee hits weten te komen. Toch kunnen we hun nummers allemaal meezingen. Wij zetten vijf van deze acts op een rij en checken wat ze nu doen.

Wayne Wonder
In de zomer van 2003 zorgde No Letting Go voor tropische sferen in de Top 40, voor zo ver die er al niet waren in een lijst met Summerjam 2003 van The Underdog Project en The Sunclub op nummer 1. Wayne, die in het dagelijks leven Von Wayne Charles heet, was toen al jaren bezig in de muziekwereld. Al in 1989 verschenen zijn eerste album en single, maar die leverden geen succes op.



Tegenwoordig zingt de Jamaicaanse zanger nog wel, maar niet meer voor volle zalen. Hij is namelijk verkoper geworden van yams. Dat zijn eetbare wortelknollen. Dat wordt vooral in tropische landen veel gegeten. “Ik heb meer yams gekocht, dan albums,” aldus Von.

Vanessa Carlton
Het meisje met de piano. Zo leerden we Vanessa in 2002 kennen. En oké, we weten dat ze twee Top 40-hits heeft gescoord en eigenlijk niet in dit rijtje past. A Thousand Miles werd een grote hit, niet in de laatste plaats doordat het nummer te horen was in de hilarische en krankzinnige film White Chicks. Helaas was het album dat na deze knaller uitkwam, niet helemaal haar smaak. Het was vooral producer Ron Fair die bepaalde hoe Vanessa klonk.



Een samenwerking met de Counting Crows (Big Yellow Taxi, dat in 2003 de Top 40 haalde, werd nog een succesje, maar daarna ging Vanessa steeds meer haar eigen weg. Het leidde tot wat albums die voor een kleiner publiek zijn gemaakt. Tegenwoordig maakt ze dus nog steeds muziek, maar scoort ze geen hits meer.



Las Ketchup
Opnieuw gaan we terug naar 2002, toen je de hele zomer dat dansje van The Ketchup Song aan het doen was. De Spaanse dames van Las Ketchup scoorden er de hit van het jaar mee in 2002. Maar zoals het bij veel artiesten gaat die een enorme zomerhit scoren: het succes werd niet vastgehouden. Pas in 2006 zagen we Lucía, Lola, Pilar en Rocío weer terug en wel op het Eurovisiesongfestival. Un Blodymary kwam helaas maar tot een bloedeloze 21ste plek.



Tegenwoordig treden de zussen nog altijd op. Vorig jaar verrasten zij door het podium te betreden van het Zweedse nationale songfestival. Ook in Spanje schnabbelen de dames hun inkomen bij elkaar: ze zijn graag geziene gasten op Spaanse festivals.

Gary Jules
In 2004 leerden we Gary Jules kennen als de zanger van het sombere Mad World, een cover van Tears For Fears. De track werd gebruikt in de film Donnie Darko en als je die hebt gezien, dan weet je waarom Gary ervoor koos om het lied op donkere wijze te brengen. Hij bracht het nummer samen met componist Michael Andrews uit. Nog altijd is het nummer favoriet bij producers van tv-series en films.



Hoewel we de zanger niet meer terugzien in de Top 40, is er een grote kans dat je zijn stem nog weleens hoort. Zijn tracks zijn voornamelijk te horen in Amerikaanse tv-series. Jules maakt nog steeds muziek en treedt vooral op in theaters in Amerika.

Lou Bega
Mambo No. 5 was dé zomerhit van 1999 en Lou Bega vloog dan ook de hele wereld over om de track te promoten. Een album vol zomerse deuntjes kon destijds niet uitblijven, dus bracht hij ook nog A Little Bit Of Mambo uit. Ook dat album werd een groot succes. Daarna lukte het niet meer. Zijn volgende album Ladies And Gentlemen flopte genadeloos in 2001 en was een teken aan de wand. Ook het album Lounatic wist in 2005 geen potten te breken. In 2013 probeerde hij het daarom maar met een coveralbum vol 80’s-hits als Karma Chameleon, en zelfs I’m So Exited.



Tegenwoordig treedt Lou Bega nog steeds op. Zo stond hij vorig jaar nog met André Rieu (ja, echt waar) op het Vrijthof in Maastricht, waar hij uiteraard Mambo No. 5 zong. Het is hoe het leven van de zanger er nu uitziet: van de ene schnabbel naar de andere.

(20/07/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi