192TV: De Top 40 van 25 april 1970

- Categorie:Overig

192TV: De Top 40 van 25 april 1970
Iedere zaterdag en zondag neemt 192TV je tijdens de laatste twee uren van de middag mee in de historie van de Nederlandse Top 40. Deze zaterdag een terugblik op de lijst van 47 jaar geleden.

Tijdens een bezoek van paus Paulus VI aan Sardinië is de auto waarin de kerkvorst zat door demonstranten met stenen bekogeld. Olieraffinaderij Total laat weten dat de plannen om naar Amsterdam te komen van de baan zijn. De kosten van woningbouw in ons land stijgen met 12 procent vanwege de BTW, stijgende lonen en duurdere kosten voor materiaal. Op Haïti wordt opnieuw geprobeerd het regime van de president Duvalier omver te gooien.

De Top 40 wordt voor de derde week aangevoerd door El Condor Pasa van Simon & Garfunkel. Ondertussen klimt Eurovisiesongfestival-winnares Dana met All Kinds Of Everything naar de tweede plaats. House Of The Rising Sun (van Frijid Pink) is de hoogste nieuwe op nummer 19, waar direct daar achter op 20 Adagio (van Ekseption) de snelste stijger is met 19 plaatsen winst. Get Ready (The Rare Earth), ABC (The Jackson 5), Can’t Help Falling In Love (Andy Williams), Kus Me Voor De Laatste Keer! (De Four Tak), Wientie Groove (Oscar Harris and the Twinkle Stars), Cecilia (John & Anne Ryder) en Gimme Dat Ding (The Pipkins) brengen het aantal nieuwe hits op liefst zeven.

Zaterdag om 16.00 uur zie je op 192TV de Top 40 van 25 april 1970. Zondag op dat tijdstip is een terugblik op de lijst van 25 april 1981 te zien.