Nieuws
Overig

12 x vakantiehits

12 x vakantiehits
DJ Snake  Justin Bieber  Sevn Alias  Deorro  Elvis Crespo  Justin Timberlake  Major Lazer  Enrique Iglesias  Wisin  Kungs  Cookin' On 3 Burners  Alvaro Soler  Broederliefde  Kent Jones  Sam Feldt  Lucas & Steve  Wulf  Jason Futuristic  Jairzinho  BKO 

De regio’s Noord en Zuid hebben nog even vakantie, maar Midden-Nederland is alweer aan de slag. Tijd om even terug te kijken op de zomer van 2016, met 12 dampende zomerhits.

12. LET ME LOVE YOU – DJ Snake feat. Justin Bieber
Het was een goede zomer voor Beliebers! De laatste paar weken knalt The Biebs’ samenwerking met DJ Snake door de hitlijsten en Cold Water, dat je verderop in dit lijstje vindt, staat al een paar weken op nummer 1. Justin gaf ondertussen de dochter van Lionel Richie veel liefde…



11. GASS – Sevn Alias, Jason Futuristic, BKO, Jairzinho
Gass staat nog maar twee weken in de Top 40, maar ging de afgelopen weken hard. Sevn Alias maakte met B-Brave zijn Top 40-debuut, maar breekt nu bij het grote publiek definitief door met zijn maatjes van het label Rotterdam Airlines.



10. SUMMER ON YOU – Sam Feldt x Lucas & Steve feat. Wulf
Zucht, die zonnige vakantiedagen. Wat gingen ze snel! In juli kwamen Sam Feldt, Lucas & Steve en Wulf de Top 40 binnen met Summer On You. En hoewel zij tot nu toe vooral in Nederland scoorden, zul je deze track vast ook wel voorbij hebben horen komen in het buitenland.



9. DO OR DIE – Jonna Fraser, Broederliefde
Broederliefde check je verderop nog in dit lijstje. Do Or Die leverde de eerste Top 40-hit op voor talent Jonna Fraser en was – zonder een typische zomerhit te zijn – prima geschikt voor een lome stranddag. Of voor in de trein, op weg naar een zomers uitje.



8. BAILAR – Deorro feat. Elvis Crespo
Bailar was voor de zomervakantie al een dikke hit, maar Deorro en Elvis Crespo bleven vrolijk hangen. En waarom ook niet? In Nederland zorgde het op regenachtige dagen toch nog voor een beetje zomer.



7. DON’T MIND – Kent Jones
Handig, die track van Kent Jones. Zeker in vakantietijd! Als je goed oplette, leerde je ook nog eens hoe je moet kennismaken in verschillende talen. Don’t Mind stond al even in de Top 40, toen het midden in de zomer de Alarmschijf pakte.



6. JUNGLE – Broederliefde
De zomer van 2016 is toch ook wel dé zomer van Emms, Jerr, Mella en Sjaf. Je checkte ze eerder al in dit lijstje, met Do Or Die. De mannen uit de Rotterdamse wijk Spangen stonden afgelopen weekend nog voor een groot publiek op Lowlands. Jungle was één van de meest gestreamde Nederlandse tracks van de afgelopen maanden.



5. SOFIA – Alvaro Soler
Als je op vakantie bent geweest in Italië en Spanje en je hebt de radio aangehad, dan kon je niet om Alvaro Soler heen. Het vrolijke Sofia doet je misschien wel terugdenken aan die ene hunk of babe die je op de camping hebt leren kennen.



4. THIS GIRL – Kung and Cookin’ On 3 Burners
En we blijven nog even in het zuiden van Europa. Of moeten we misschien de rest van Europa ook noemen? Want waar had de 19-jarige, Franse DJ-spetter Brunel Valentin, oftewel Kungs, geen hit? Wedden dat je deze track tijdens het uitgaan veel hebt gehoord!



3. DUELE EL CORAZÓN – Enrique Iglesias feat. Wisin
In Spanje leek Enrique Iglesias deze zomer niet van nummer 1 af te krijgen. Duele El Corazón hield veel tracks van de eerste plek af. Tot een paar weken geleden het Carlos Vives en Shakira lukte, om met La Bicicleta naar de nummer 1-positie te stijgen.



2. CAN’T STOP THE FEELING – Justin Timberlake
De track die bijna overal wel te horen was. Van een barbecue tot een festival en van de Gay Pride tot aan de breiclub van je oma: om Can’t Stop The Feeling te mijden, moest je van goeden huize komen. Justin stond wekenlang bovenaan, tot de nummer 1 van deze lijst de aanval opende.



1. COLD WATER – Major Lazer, Justin Bieber en Mø
Geen track die deze zomer meer besproken werd, dan Cold Water. Door op 1 te komen in de Top 40, evenaarde Justin The Beatles in Nederland met de meeste nummer 1-hits in een jaar tijd. De Bieberbaas bracht ook nog met DJ Snake Let Me Love You uit en lijkt voorlopig nog niet klaar.

(22/08/2016)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)