Happy van Pharrell Williams grootste Top 40-hit ooit

- Nieuws

Pharrell Williams heeft met zijn nummer Happy de grootste Top 40-hit aller tijden te pakken. Voor het eerst in de bijna 50-jarige geschiedenis van de Top 40 heeft een single meer dan 1200 punten gescoord.

Happy – 35 weken in de Top 40 genoteerd - heeft morgen een totaal van 1209 punten verzameld en is daarmee de grootste hit ooit in de historie van de hitlijst. De single stond vier weken op nummer 1 en staat morgen in de nieuwe lijst op nummer 12.

 

De lijst van meest succesvolle nummers wordt bepaald door de positie en het aantal weken dat een plaat in de Top 40 staat. De nummer een op de lijst krijgt elke week 40 punten, de nummer twee 39 punten en zo verder.

 

Pharrell Williams stoot Gotye met Somebody That I Used To Know van de troon. De top 5 van grootste Top 40-hits ooit wordt gecompleteerd door La Danse de Zorba van Trio Hellenique, This Strange Effect van Dave Berry en Je T’Aime Moi Non Plus van Jane Birkin en Serge Gainsbourg.

De Media Markt Top 40 met presentator Jeroen Nieuwenhuize is morgen tussen 14.00 en 18.00 uur te horen op Radio 538.  In die uitzending is ook een telefonisch interview met Pharrell te horen over zijn Top 40-record.