Artiesten reageren op schietpartij in Orlando

- Nieuws

Artiesten reageren op schietpartij in Orlando

Bij de schietpartij voor de nachtclub Pulse in Orlando vielen 50 doden en 53 gewonden.

Het incident schokte de wereld en overschaduwde de Tony Awards die plaatsvonden die de volgende avond werden gehouden. James Corden opende de award show met een speech over het incident in Orlando. "Haat zal nooit overwinnen. Samen moeten wij daarvoor zorgen", zo sprak de presentator van de Tonight Show. 

 

Verschillende artiesten gebruikte social media om hun gedachtes over de schietpartij te delen:

Ricky Martin: "Ik ben homo en ik ben niet bang. Liefde overwint alles #PrayForOrlando"

John Legend: "Geschokt door de schietpartij in Orlando, wanneer zullen we iets doen om dit soort incidenten te voorkomen?"

Ellen DeGeneres: "Snikken"

​Ariana Grande: "Zoveel geweld. Het doet pijn in mijn hart. Ik stuur zoveel mogelijk liefde en licht aan iedereen die ik kan bereiken."

Adam Lambert: "Al mijn gedachten en gebeden gaan uit naar alle mensen die aanwezig waren bij de schietpartij in Orlando. RIP voor degene die overleden zijn."

Hillary Clinton: "Ik werd wakker met het verschrikkelijke nieuws. Terwijl we wachten op meer informatie gaan mijn gedachtes uit naar alle mensen die betrokken waren bij het incident."

Donald Trump: "Verschrikkelijke schietpartij in Orlando. Veel doden en gewonden. De politie is bezig met het onderzoek, mogelijk terrorisme"

 

Adele besloot haar complete concert in Antwerpen op te dragen aan de slachtoffers. Adam Lambert en Queen droegen Who Wants To Live Forever ook op aan iedereen die zijn leven is verloren, naast iedereen die slachtoffer is geworden van zinloos geweld en haat. 

 

De aanslag gaat de boeken in als de grootste schietpartij in de geschiedenis van de Verenigde Staten.