Nieuws
Hitlijsten

Wereldhits: volop zomer in de charts

Wereldhits: volop zomer in de charts

Ieder land krijgt de hits die het verdient. We maken iedere week een rondje over de wereld, om te kijken welke hits in het buitenland scoren. Deze week check je tracks uit de hitlijsten van Noorwegen, Italië, Australië, Frankrijk en Spanje. De zomer heerst in de hitlijsten aldaar.

Noorwegen: SUMMER AIR – ItaloBrothers (#3)
Nee, de ItaloBrothers komen niet uit Italië, maar uit Duitsland. Matthias Metten, Zac McCrack en Kristian Sandberg hebben nog niet veel hits op hun naam staan, maar daar kan met Summer Air zomaar verandering in komen. De track staat op 3 in Noorwegen en in Denemarken staan de ‘broertjes’ op 6. Niet verwonderlijk, want Summer Air ademt één en al zomerse euhm… lucht uit. Het nummer moet in Noorwegen alleen Despacito van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber en 2U van David Guetta en Justin Bieber voor zich laten.



Italië: VOGLIO BALLARE CON TE – Baby K feat. Andrés Dvicio (#13)
Dan toch nog maar naar Italië. Daar gaat Voglio Ballare Con Te erg hard. De track stijgt maar liefst 19 plaatsen in de Italiaanse chart. De titel van het nummer betekent zoiets als: ik wil met je dansen. Achter Baby K gaat de Italiaanse Claudia Nahum (34) schuil. Eerder scoorde ze een dikke hit met Tiziano Ferro, die je kent van Perdono en Breathe Gentle: Killer kwam tot nummer 10. Een paar jaar later scoorde ze met Roma-Bangkok een nummer 1-hit in haar thuisland. Op Voglio Ballare Con Te hoor je ook de 24-jarige Spaanse hunk Andrés Dvicio. De verrassende combinatie is hard op weg naar de top, waar Despacito weer terug naar 1 kruipt, Senza Pagare van J-Ax, Fedez en T-Pain op 2 staat en Volare van Fabio Rovazzi en Gianni Morandi op 3 te vinden is.



Australië: MOST GIRLS – Hailee Steinfeld (#20)
Hailee Steinfeld is lekker bezig. De zangeres scoorde de afgelopen jaren hits met Love Myself en Starving en ze werkte samen met onder andere DNCE. Nu is het tijd om weer lekker alleen met een track te scoren en dat doet ze met Most Girls. Het is een ode aan de verschillende smaken die vrouwen kunnen hebben. Volgens Hailee is het dat wat hen uniek maakt. De track zit dan ook bomvol Girl Power. In de Australische hitlijst stijgt ze maar liefst 17 plaatsen. In die lijst staat Slow Hands van Niall Horan op 3, Strip That Down van Liam Payne en Quavo op 2 en op nummer 1 staat – zoals in bijna heel de wereld – Despacito.



Frankrijk: CHOCOLAT – Lartiste (#4)
Waar bij ons hiphop momenteel de pannen van het dak scoort, gebeurt dat in Frankrijk ook. Lartiste, die in het dagelijks leven Youssef Benfboudaoud heet, kwam in Frankrijk eigenlijk nooit verder dan 59 in de hitlijst daar. Maar met de zomerse rammer Chocolat maakt de Marokkaan dat helemaal goed. Hij stond er eerder al mee op de derde plek en staat nu op 4. Mocht je naar Frankrijk op vakantie gaan, wees dan gewaarschuwd. Het refrein van deze track zing je al heel snel mee en krijg je met geen mogelijkheid meer uit je hoofd. Chained To The Rhythm van Katy Perry, Shape Of You van Ed Sheeran en Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee staan overigens op 3, 2 en 1 in de Franse chart.



Spanje: KUNG FU – Dasoul y Nacho (#19)
In hét land van de playa’s en de costa’s is er natuurlijk genoeg zomerse muziek te vinden in de hitlijst. Kung Fu van Dasoul en Nacho gaat rap door de onderste helft van de Spaanse lijst heen. Dasoul werd geboren op Gran Canaria en maakt voor latin. Nacho komt uit Venezuela en maakte lang tracks met een andere zanger, Chino. Begin dit jaar ging dit duo uit elkaar, omdat hun muzikale ambities nogal ver uit elkaar zouden liggen. Nu probeert Nacho (Miguel Donatti) het met een ander. De weg naar Despacito, Felices Los 4 van Maluma en Ed Sheeran’s Shape Of You, de nummers 1 tot en met 3, is nog wel lang.



(26/06/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)