Nieuws
Hitlijsten

Wereldhits: Juanes in ruimtepak

Wereldhits: Juanes in ruimtepak
Juanes  G-Eazy 

Ieder land krijgt de hits die het verdient. We maken iedere week een rondje over de wereld, om te kijken welke hits in het buitenland scoren. Deze week check je hits uit de charts van Duitsland, Colombia, Noorwegen en Australië.

Colombia: ÁNGEL – Juanes
In Colombia staat Shape Of You van Ed Sheeran stevig op de eerste plek, gevolgd door Paris van The Chainsmokers op 2. De derde plek is voor That’s What I Like van Bruno Mars. Juanes is deze week nieuw op 40, met zijn nieuwe track Ángel. De man die in Nederland flink scoorde met hits als A Dios Le Pido, La Camisa Negra en Te Busque (met Nelly Furtado), staat in Zuid-Amerika – en vooral in zijn thuisland Colombia – nog altijd op grote hoogte. De vorige track van Juanes, Hermosa Ingrata, zakt in Colombia van 10 naar 18. Beide singles staan op het nieuwste album van de zanger, dat Mis Planes Son Amarte heet. De wat vreemde clip van Ángel moet je gezien hebben.



Duitsland: CHASING HIGHS – ALMA
Hou je vast, want dit kan weleens één van de verrassingen van 2017 worden. De 21-jarige Alma-Sofia Miettinen werd in 2013 vijfde bij de Finse editie van Idols. Daarna werkte ze hard om door te breken en dat gebeurde definitief toen ze meewerkte aan Bonfire van Felix Jaehn, dat in Nederland niet verder kwam dan de Tipparade. In heel wat andere landen werd het wel een hit. En nu komt ALMA, zoals je haar artiestennaam schrijft, met Chasing Highs dat in Duitsland hard naar de top van de hitlijst knalt. Deze week stijgt ze van 24 naar 18. Overigens staat Shape Of You van Ed Sheeran op 1 in Duitsland, gevolgd door Despacito van Luis Fonsi & Daddy Yankee op 2 en Tuesday van Burak Yeter en Danelle Sandoval op 3.



Australië: GOOD LIFE – G-Eazy & Kehlani
Australië heeft een nieuwe nummer 1. Nou ja, nieuw… Shape Of You van Ed Sheeran stijgt weer naar de eerste plaats, nadat de track vorige week werd verstoten door Sign Of The Times van Harry Styles. Die laatste hit daalt deze week naar 5. Daarmee heeft Ed een bijzonder record in handen: Shape Of You is de langst genoteerde nummer 1-hit in de geschiedenis van de Australische hitlijst. Humble van Kendrick Lamar stijgt van 7 naar 2 en Galway Girl van Ed Sheeran gaat van 4 naar 3. Op 31 komen G-Eazy en Kehlani binnen, met Good Life. Die track staat op de soundtrack van Fast & Furious 8. Vorige week werd de track met maar liefst 93,2% gemaakt op 538. Good Life ga je dan ook zeker vaker horen, dit voorjaar.

 
Noorwegen: FY FAEN – Temur & Hkeem
Temur & Hkeem maken een enorme sprong in de Noorse chart: Fy Faen gaat van 38 naar nummer 3. De 19-jarige Abdullhakim Hassane (Hkeem) uit Stovner heeft een bijzonder verhaal. Hij rapt officieel nog maar iets meer dan een jaar, maar is volgens de Noorse pers nu al één van de meest veelbelovende acts van 2017. Fy Faen betekent zoiets als Holy shit en op de track krijgt Hkeem hulp van maatje Temur. Dat is een 19-jarige rapper en R&B-zanger uit het Noorse Grunerløkka. De track werd geproduceerd door Erik Smaaland, die eerder werkte met acts als Mohombi, Gabrielle, Alexander Rybak en idolen Marcus & Martinus.


 
(25/04/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)