Nieuws
Hitlijsten

Vier verse hits in de Top 40

Vier verse hits in de Top 40
Ed Sheeran  Drake  James TW  Drake 

Met vier binnenkomers verschijnt er deze week flink wat nieuwe muziek in de Top 40. Ed Sheeran, die vorige week vrijdag verraste met een dubbele single-release, pakt de klapper van de week.

23. SHAPE OF YOU – Ed Sheeran
Niet één, maar twee nieuwe tracks bracht Ed Sheeran vorige week uit: Shape Of You en Castle On The Hill. Terwijl die laatste deze week de Tipparade binnenkomt, slaat Shape Of You die lijst over en stoot meteen door naar de Top 40. Beide tracks zijn de voorlopers op het nieuwe album van de Britse singer/songwriter. Dat gaat ÷ heten, oftewel Divide. Die titel ligt in de lijn van Eds vorige twee albums, met de titels + (plus) en X (multiply). In een interview zei Ed Sheeran dat hij tijdens het schrijven van Shape Of You eerst dacht dat het nummer wel geschikt zou zijn voor Rihanna. Even later realiseerde Ed zich dat zij het waarschijnlijk toch niet zou willen opnemen en besloot het zelf te doen. Het resultaat is Eds achtste Top 40-hit.
 
31. WHEN YOU LOVE SOMEONE – James TW
Taylor-Watts. Dat is de achternaam waar de letters TW voor staan. De 20-jarige James TW begon zijn muzikale carrière een paar jaar geleden op YouTube. Daar zette hij een aantal covers van bekende hits neer, met als gevolg dat de James even later een platencontract mocht tekenen. In 2014 nam de Brit al de EP Just A Number op en ruim een jaar geleden kwam daar een tweede EP bij. First Impressions is de titel. When You Love Someone vind je daar ook al op. De track had er een klein jaartje voor nodig, maar heeft nu de Media Markt Top 40 weten te halen. Dit weekend kun je James TW live zien op het Eurosonic Noorderslag-festival in Groningen. Radio 538 riep When You Love Someone inmiddels al uit tot Alarmschijf.
 
34. ARE YOU SURE? – Kris Kross Amsterdam & Conor Maynard ft. Ty Dolla $ign
“Ik hoop dat we erin staan, maar denk dat het nog even te vroeg is”. Dat zei Jordy Huisman van Kris Kross Amsterdam in oktober over een mogelijke notering in de DJ Mag Top 100. Het Amsterdamse trio wist inderdaad nog geen plekje te bemachtigen, maar de kans is groot dat dat aankomend najaar anders zal zijn. Met Are You Sure? zetten de broers Jordy en Sander Huisman en Yuki Kempees weer een internationale samenwerking neer. Na de hit Sex, samen met de Amerikaanse producers Cheat Codes, is Kris Kross Amsterdam nu de studio ingedoken met de Britse zanger Conor Maynard en de Amerikaanse rapper Ty Dolla $ign. Het resultaat is de track Are You Sure?, die Radio 538 al koos als Dance Smash.
 
37. FAKE LOVE – Drake
Als bekende rapper heeft Drake natuurlijk te maken met een hoop liefdesverklaringen van fans en dat is precies waar de tekst van Fake Love over gaat. De zevende Top 40-hit van de Canadees is de voorloper op More Life. Dat is geen album, maar een playlist met eigen tracks. In eerste instantie wilde Drake die al in december van het afgelopen jaar klaar hebben, maar de release is wat uitgesteld. Als het goed is komt More Life binnenkort online. Fake Love bevat een sample uit de soulklassieker Back Stabbers van de Amerikaanse groep The O’Jays. Die kwamen met hun eigen hit in 1972 tot de elfde plaats in de Top 40. Komende week geeft Drake vier concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. Drie van de vier zijn uitverkocht.
(13/01/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)