Nieuws
Hitlijsten

Vier nieuwe tracks in de Top 40

Vier nieuwe tracks in de Top 40
Niall Horan  Major Lazer  Showtek  Bruno Mars  Rochelle  Kalibwoy 

Deze week krijg je vier binnenkomers voor je kiezen in de Media Markt Top 40. Niall Horan komt met zijn eerste solosingle This Town als hoogste de lijst binnen en Bruno Mars heeft aan één week voldoende om de Top 40 te bereiken. ook Major Lazer & Showtek en Rochelle en Kalibwoy zijn nieuw.

28. THIS TOWN – Niall Horan
Volgens insiders zou het best eens een paar jaar kunnen duren voor je weer iets van One Direction hoort. Tenminste, als groep. De rustperiode geeft de leden van de boyband namelijk mooi de kans een solocarrière te starten. De eerste van One Direction die in z’n eentje de Top 40 binnen komt is Niall Horan. Voor het gemak hebben we Zayn Malik dan even niet meegeteld, want hij was voor zijn eerste solohit al opgestapt bij 1D. Niall is het enige Ierse lid uit de verder Britse groep, die in 2010 voortkwam uit The X-Factor. This Town heet zijn eerste solohit.



32. BELIEVER – Major Lazer & Showtek
Een paar jaar geleden maakte Showtek nog voornamelijk hardstyle en techno, maar inmiddels hebben de Nederlandse broers Wouter en Sjoerd Janssen hun horizon verbreed. Na samenwerkingen met onder anderen David Guetta en Hardwell is Showtek nu de studio ingedoken met Major Lazer. Het project van de Amerikaanse producer Thomas Pentz, alias Diplo, stond onlangs nog zes weken op nummer 1 in de Media Markt Top 40 met de hit Cold Water. Die track, waarop je Justin Bieber en MØ hoort zingen, zakt deze week naar de vijfde plaats in de lijst. Beide hits kom je ook tegen op het nieuwe album Music Is The Weapon, dat Major Lazer binnenkort uitbrengt. Radio 538 koos Believer inmiddels al als Dance Smash.



34. 24K MAGIC – Bruno Mars
’24-karat magic’. Zo spreek je de titel van de nieuwste hit van Bruno Mars uit. Het is trouwens ook meteen de naam van het nieuwe album van de zanger die 31 jaar geleden werd geboren als Peter Hernandez. Eigenlijk had het derde studioalbum van Bruno Mars een paar maanden geleden al moeten verschijnen, maar door het optreden in de pauze van de Superbowl begin dit jaar liep het wat vertraging op. 18 november is de releasedatum die je in je smartphone of agenda kunt zetten. Bruno werkt op het album opnieuw samen met Mark Ronson, met wie hij twee jaar geleden de hit Uptown Funk maakte. 24K Magic is Bruno’s achttiende Top 40-notering en werd door Radio 538 onlangs al uitgeroepen tot Alarmschijf.



38. WAY UP – Rochelle feat. Kalibwoy
Vijf jaar geleden is het alweer dat Rochelle Perts het vierde seizoen van X-Factor won. In juni 2011 om precies te zijn. Nu zet de inmiddels 24-jarige zangeres uit Helmond met Way Up een nieuwe hit op haar naam. Rochelle’s vierde Top 40-notering is een samenwerking met dancehall-zanger Kalibwoy. Dat is het alter ego van de 28-jarige Amsterdammer Natalio Rijssel. Je kent hem misschien nog wel van zijn bijdrage aan de hit Alaka. Samen met Broederliefde en SBMG stond Kalibwoy eerder dit jaar drie weken genoteerd in de Media Markt Top 40 en kwam toen tot de 36ste plaats. Way Up werd door Radio 538 al gekozen als Dance Smash. De videoclip is trouwens opgenomen op het dak van een flat in Rotterdam.

(14/10/2016)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)