Nieuws
Hitlijsten

Stemlijst: wat moeten hits worden?

Stemlijst: wat moeten hits worden?

De afgelopen week verschenen er weer verschillende nieuwe tracks. Een aantal weten al direct de sprong naar de nieuwe Tipparade te maken waar daaronder nog een enorme stapel aan nieuwe tracks blijft liggen waarvan we er graag een aantal voor je in de schijnwerpers zetten.

Jij kunt bepalen welke nummers er richting de Top 40 moeten bewegen door te stemmen op de kanshebbers voor de Tipparade. Ook kun je ons daar tippen van nummers die in jouw ogen zeker ook kunnen uitgroeien tot hits in ons land. Voor het geval wij ze hebben gemist…

Afgelopen week waren jullie in de Stemlijst voor de Tipparade het meest te spreken over Came Here For Love van Sigala en Ella Eyre. Die track is daarbij één van de nummers die de sprong naar de Tipparade heeft gemaakt. De nieuwe Tipparade verschijnt iedere donderdag.
 
DE VLOER IS LAVA- dj maurice ft. snollebollekes
Als je een beetje volgt wat de trends zijn dan zul je veel kinderen deze weken ‘De Vloer Is Lava’ horen roepen. Daarna zijn er nog vijf tellen over om je voeten van de vloer af te krijgen. De kans bestaat dat die kreet binnenkort ook de weg naar de Tipparade gaat vinden. DJ Maurice en Snollebollekes zochten elkaar op om de populaire kreet in hun nieuwste single te verwerken. En die heet dan vanzelfsprekend… De Vloer Is Lava.


SUMMER DAYS- milow & sebastián yantra
Hoewel de zomer even een korte periode van afkoeling neemt schieten de zomerhits als parasollen uit de zandkorrels. Ook Milow doet een duit in het zakje in zijn samenwerking met de Colombiaan Sebastián Yatra. En dat is geen kleine naam, want hij wist met Traicionera in 2016 al meerdere platina onderscheidingen binnen te hengelen en ook dit jaar oogste hij met Alguien Robó al succes in Spanje en Italië. Ook komen we zijn naam tegen op een remix van No Vacancy, de nieuwe single van OneRepublic. Milow en Sebastián Yatra leverden met Summer Days een zomerhit in wording.


ENEMY OF THE HATE- sidney samson ft isa & bobso architect
In 2009 scoorde Sidney Samson met Riverside zijn de buut in de Top 40. Daarna kwamen verschillende hits in de Tipparade en wist Bludfire in 2015 opnieuw een hit te worden. Voor zijn nieuwste track, Enemy Of The Hate, werkt Samson opnieuw samen met Bobso Architect. Eerder dit jaar verscheen er met Gangstah ook al een samenwerking van de twee. Op Enemy Of The Hate is ook Isa te horen.


DISCONNECT- clean bandit & marina and the diamonds
Verrassing – een nieuwe track van Clean Bandit. Dit keer komt de Britse groep niet met een nieuwe track maar een nummer dat zeker al twee jaar oud is. In 2015 brachten Clean Bandit en Marina And The Diamonds het nummer namelijk al tijdens Coachella. “Jullie hebben er sindsdien om gevraagd en dus is ‘ie hier”, zo deelde Clean Bandit afgelopen vrijdag bij de release van de studioversie van het nummer. Iets meer dan een jaar geleden bracht Marina And The Diamonds voor het laatst nieuwe muziek uit en deelde toen mee dat het even tijd werd voor een korte pauze. Die lijkt nu dus voorbij en de komende weken zullen uitwijzen of Clean Bandit opnieuw een hit te pakken heeft in het kaliber van Rather Be, Rockabye en Symphony die de top 3 van de Top 40 wisten te bereiken.


WASTED (ALAWN REMIX)- lisa
Deze week dropt Lisa Michels haar eerste solosingle. En Lisa ken je misschien nog van één van de deelnemers aan K3 Zoekt K3 maar ook voor die tijd deed ze mee aan The Next Pop Talent en zat ze in de groep The Lips. En zo niet dan heb je haar wellicht al eens gezien terwijl ze de Show Updates verzorgd voor SBS6 Shownieuws. Via haar YouTube-kanaal is te zien hoe Wasted tot stand kwam.

CALL ME- neiked ft. mimi
Vorig jaar was Sexual van Neiked misschien wel een van de verrassingen. Achter Neiked gaat de Zweedse producer Victor Rådström schuil. Hoewel de track in veel Europese landen wist uit te groeien tot een succes zat er voor Sexual niet meer in dan acht weken Tipparade. Deze maandag verscheen de video bij Call Me, de nieuwe single van Neiked waarop Mimi de vocalen voor haar rekening neemt.

(28/06/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi