Nieuws
Hitlijsten

Ronnie Flex en Boef hoogst nieuw in de Top 40

Ronnie Flex en Boef hoogst nieuw in de Top 40
Ronnie Flex  Boef  SBMG  Lil Kleine  DJ Stijco  Katy Perry  Migos  Yellow Claw  Moksi  Jonna Fraser  O'G3ne 

Deze week zijn er vijf nieuwe tracks in de Media Markt Top 40, waarvan Come Again van Ronnie Flex en Boef de hoogste is. Onder de andere binnenkomers bevinden zich drie samenwerkingen en de dames van OG3NE.

24. COME AGAIN – Ronnie Flex & Boef
‘Ja ja, der is weer een hitje voor jullie’. Met die tekst kondigde Boef vorige week op Instagram zijn nieuwste hit aan. Come Again is een samenwerking van Sofiane Boussaadia, zoals Boef eigenlijk heet, met Ronnie Flex. Al is Come Again vooral een track van Ronnie. Het is de voorloper op een nieuw album van 25-jarige rapper uit Capelle aan de IJssel. Daarop vind je behalve Come Again in ieder geval ook twee hits die Ronnie in de afgelopen maanden scoorde, Energie en Plek Als Dit. Come Again is geproduceerd door Boaz de Jong, alias Boaz van de Beats, en Afro Bros. Boaz ken je van een flink aantal andere tracks voor Nederlandse rappers. Afro Bros zijn de Arnhemse producers Giordano Ashruf en Rashid Badloe.



27. 4X DUURDER – SBMG & Lil’ Kleine & DJ Stijco
‘De track was gelekt en er zat haast achter. In de week dat we de clip zouden schieten, kon Louis niet. Maar de track moest uitkomen.’ Dat is de uitleg van SBMG in een interview voor het feit dat niet Louis Vos, maar Lil' Kleine mee rapt op de nieuwste hit van het Amsterdamse duo, 4x Duurder. Naast Lil'Kleine levert ook DJ Stijco een bijdrage. De pr-machine van SBMG werkt in ieder geval prima, want behalve deze wisseltruc haalde 4x Duurder al veel meer publiciteit. Zo werden de rappers bij het opnemen van de videoclip in Parijs een paar keer weggestuurd, geeft Lil'Kleine in de tekst van 4x Duurder zijn ex, vlogster Monica Geuze, er verbaal een paar keer goed van langs en groeit het dansje uit de clip uit tot een flinke viral.



32. BON APPÉTIT – Katy Perry feat. Migos
Dankzij Bon Appétit hoort Migos bij de meest succesvolle acts van dit moment. Naast deze samenwerking met Katy Perry hoor je de drie rappers uit de Amerikaanse staat Georgia namelijk ook op Slide van Calvin Harris, dat deze week zakt naar de 36ste plaats in de Media Markt Top 40. De leden van Migos luisteren op het podium naar de namen Quavo, Takeoff en Offset, maar heten in het dagelijks leven Quavious Marshall, Kirshnik Ball en Kiari Cephus. Bij de naam Quavo gaat misschien een belletje bij je rinkelen. Inderdaad, het is dezelfde Quavo die meedoet op de hit I'm The One van DJ Khaled, die deze week doorstijgt naar de vijfde plaats in de Media Markt Top 40. Bon Appétit is Katy Perry’s 22ste Top 40-notering.



34. OPEN – Yellow Claw feat. Moksi & Jonna Fraser
De titel Open verraadt het niet meteen, maar de nieuwste hit van Yellow Claw is Engelstalig. Op zich niet zo gek, want dat waren de vorige hits van het duo meestal ook. Wat wel bijzonder is, is dat Jonna Fraser in het Engels zingt. Normaal gesproken zijn de raps van de 24-jarige Zaandammer namelijk in het Nederlands. Verder is Open een samenwerking met het Limburgse dj-duo Moksi, oftewel Sam O Neall en MC DMC. Toen zij een paar jaar geleden begonnen met Moksi probeerden ze hun identiteit geheim te houden. Daardoor dachten sommigen dat Moksi een project van Yellow Claw was. Mooi niet, al staat Moksi wel onder contract bij het Barong Family-label van Yellow Claw en is er nu dus deze gezamenlijke hit.



39. LIGHTS AND SHADOWS – OG3NE
In aanloop naar het Eurovisie Songfestival stond Lights And Shadows van OG3NE al tien weken in de Tipparade, maar pas nu het liedjesfestijn in de Oekraïense hoofdstad Kiev voorbij is komt de Nederlandse inzending van dit jaar binnen in de Top 40. Een elfde plaats was het resultaat van de deelname van de zusjes Lisa, Shelley en Amy Vol. Als je het songfestival een beetje hebt gevolgd, heb je ongetwijfeld meegekregen dat Lights And Shadows voor een groot deel geschreven is door de vader van de drie meiden en gaat over hun zieke moeder. Het is pas de tweede Top 40-notering van OG3NE. De eerste was Magic, waarmee de zussen in 2015, vlak na het winnen van de finale van The Voice Of Holland, tot de 20ste plaats kwamen.

(19/05/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)