Nieuws
Hitlijsten

Mama van Jonas Blue en William Singe stijgt naar 1

Mama van Jonas Blue en William Singe stijgt naar 1
Jonas Blue  William Singe 

Na 15 weken komt er een einde aan de zegetocht van Despacito in de Top 40. De track van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber weet daarmee het record niet over te nemen van Ed Sheeran, die eerder dit jaar met Shape Of You ook 15 weken bovenaan de lijst stond.

Na Rockabye (2 weken), Shape Of You (15 weken) en Despacito (15 weken) zijn we deze week ‘eindelijk’ toe aan de vierde nummer 1-hit van 2017. Nooit eerder telde een jaar in augustus ‘pas’ zo weinig nummer 1-hits. Despacito is inmiddels uitgegroeid tot één van de 100 grootste hits die ons land ooit kende. Dé zomerhit van 2017 drukt daarmee Reality van Lost Frequencies en Janieck Devy tot buiten die top 100.

Justin Bieber zakt met zijn bijdrage op Despacito van 1 naar 3. De Canadese zanger pakt in de 33e week van dit jaar al een mijlpaal: hij heeft namelijk al 26 weken (exact een half jaar) in de top 3 gestaan. Ondertussen lijkt hij ook hard op weg om de meest succesvolle act van 2017 te worden.  Die eer is nu nog voor Ed Sheeran die met zijn vier hits totaal 1886 punten wist te verzamelen maar deze week niet meer in de lijst staat. Voor Bieber, die eveneens vier hits wist te scoren, staat de teller in 2017 op 1591 punten. Meest succesvolle Nederlander tot nu toe… da’s (gewoon) Boef (man).

Eerste mama op 1
Nooit eerder stond er een moeder of mama op nummer 1. In 1997 kwamen The Spice Girls er met Mama / Who Do You Think You Are het dichtst in de buurt toen ze een weekje op nummer twee stonden. De andere kant van de ouders, papa, stond met Swing Your Daddy (Jim Gilstrap in 1975) wel twee weken bovenaan de lijst. Een echte ‘papa’ bleef met Papa Don’t Preach (Madonna, in 1986) ook steken op nummer 2. Of… als we een beetje vals spelen: in 2009 stond Rap Das Armas – Para Papa Papapa Papa Papa twee weken op nummer 1.



Mama van Jonas Blue en William Singe is inmiddels al hard op weg om de grootste Mama-hit te worden in de Top 40. Voor Jonas Blue is het zijn eerste week als lijstaanvoerder. Fast Car stond in 2016 één week op nummer 3, Perfect Strangers kwam tot nummer 2 en nu verslaat de Brit die eerder deze maand 28 jaar is geworden, toch mooi Luis Fonsi en Daddy Yankee.



Top 10
In de top 10 van de Top 40 zakken er vijf hits, blijven er twee op hun plek staan en zijn er drie stijgers. Dua Lipa stijgt van 11 naar 7 met New Rules. De 21-jarige Britse pakt daarmee haar vijfde top 10-hit en dat lukte haar ook met al haar vier vorige hits.



Mi Gente van Willy William en J. Balvin knalt van 5 naar 2 en heeft Mama in het zicht. Voor de tweede keer in de Top 40-geschiedenis staan er daarmee twee Spaanstalige hits bij de beste 3 hits. Op 30 juli 2011 stond Danza Kuduro (Luzenzo en Don Omar) op 1 en Loca People – La Gende Esta Muy Loca op 3.  Van 29 april 2006 tot en met 10 juni 2006 stonden er ook twee hits met Spaanse teksten in de top 3 via La Camisa Negra (Juanes) en Hips Don’t Lie (Shakira en Wyclef Jean). In die laatste hit waren echter vooral de Engelstalige teksten van Wyclef Jean te horen.

(18/08/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)