Nieuws
Hitlijsten

Lil' Kleine knalt top 20 binnen

Lil` Kleine knalt top 20 binnen
Lil Kleine  Shawn Mendes  Martin Jensen  Chef'Special 

Hij komt dan wel in zijn eentje de Top 40 binnen, Lil' Kleine staat met zijn track wel meteen bij de 20 populairste hits van Nederland. Ook There's Nothing Holdin' Me Back van Shawn Mendes, Solo Dance van Martin Jensen en Try Again van Chef' Special zijn deze week nieuw.

17. ALLEEN – Lil’ Kleine
‘Het is eenzaam aan de top’, hoor je mensen soms wel eens zeggen en dat is ongeveer waar de tekst van de nieuwste hit van Lil’ Kleine over gaat. Ook Jorik Scholten, zoals de 22-jarige rapper uit Amsterdam eigenlijk heet, is blijkbaar wel eens alleen. Het is niet alleen de titel van zijn nieuwste single, maar ook meteen van een nieuw album. De opvolger van WOP moet nog voor de zomer verschijnen. Net als bij de vorige hits van Lil’ Kleine is Julien Willemsen, alias Jack $hirak, ook deze keer weer verantwoordelijk geweest voor de productie. In de videoclip bij de zevende Top 40-hit van Lil’ Kleine is hij trouwens een stuk minder alleen. Zo zie je Douwe Bob, Roxeanne Hazes, collega-rapper Hef en actrice Sigrid ten Napel voorbij komen.



34. THERE’S NOTHING HOLDIN’ ME BACK – Shawn Mendes
Komende maandag, 1 mei, geeft Shawn Mendes een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Hopelijk heb je een kaartje als je er bij wilt zijn, want het optreden is al een flinke tijd helemaal uitverkocht. Mooie aanleiding voor de 18-jarige Canadees om een nieuwe single uit te brengen en dat is There’s Nothing Holdin’ Me Back geworden. Je vindt Shawns vijfde Top 40-hit ook op het album Illuminate. Nou ja, op de speciale ‘deluxe edition’ dan en daar moet je dan wel de nieuwste versie van scoren. Die bevat namelijk een aantal bonustracks, nog een paar meer dan de vorige, en daar is There’s Nothing Holdin’ Me Back er één van. Radio 538 koos ‘m als Alarmschijf, net als de vier vorige Top 40-hits van Shawn.



38. SOLO DANCE – Martin Jensen
Het heeft even geduurd, maar Martin Jensen heeft eindelijk een hit te pakken met Solo Dance. De Deense dj/producer bracht deze track een klein half jaar geleden al uit namelijk. Vervolgens stond de single tien weken in de Tipparade, maar verdween via de achterdeur. Vorige maand koos Radio 538 Solo Dance als Dance Smash en nu komt-ie alsnog de Media Markt Top 40 binnen. Wie de zangeres is op Solo Dance probeerde Martin in eerste instantie geheim te houden. Het enige dat hij kwijt wilde, was dat hij haar stem toevallig op internet tegen kwam. Na een korte speurtocht lukte het Martin om samen de studio in te duiken en Solo Dance op te nemen. Inmiddels is bekend dat ze luistert naar de naam Theresa Schæfer.



40. TRY AGAIN – Chef’Special
Een kleine tweeweken geleden begon het festivalseizoen 2017 met Paaspop in Schijndel en dus is er werk aan de winkel voor Chef’Special. De Haarlemse band treedt dit jaar onder andere op tijdens Pinkpop, Concert At Sea, Indian Summer Festival en Sziget in Hongarije. De flinke lijst met concertdata wordt in oktober afgesloten met een optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Twee maanden geleden verscheen het nieuwe album Amigo van Chef’ Special. Try Again is de tweede single. Een toepasselijke titel, want nadat Amigo afgelopen jaar bleef steken in de Tipparade, slaagt de nieuwe poging van de band om de Top 40 te halen dus wel. Try Again is de tweede hitnotering voor Chef’Special, na In Your Arms uit 2014.



(28/04/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi