U2 speelt in metro Berlijn

- Nieuws

 U2
U2 speelt in metro Berlijn

U2 heeft woensdag een aantal Duitse fans weten te verrassen met een privéconcert in een Berlijnse metro.

Zo’n 200 fans kregen een uitnodiging om een bezoek te brengen aan een gereserveerde metro ter promotie van het album Songs Of Experience dat afgelopen vrijdag verscheen. De genodigden wisten echter niet dat ook Bono en The Edge een stukje mee zouden reizen. Volgens The Hollywood Remporter stapten de twee tijdens de rit in en speelden een akoestische set met een aantal van de nummers van het album. De Ierse band reed over de U2-lijn, de afkorting van U-Bahn 2, die sinds 1966 onder de Duitse stad rijdt.

Het album van U2 is in de Verenigde Staten op weg naar de eerste plaats van de Amerikaanse albumlijst. Met een verwachte verkoop van ruim 170.000 exemplaren kunnen ze dan, na 3 weken, Reputation (van Taylor Swift) van de troon stoten. Voor U2 wordt dan hun achtste nummer 1-hit een feit.

Andy Barlow, die meehielp aan de productie van het album, liet weten dat het album flink is veranderd nadat Donald Trump de nieuwe Amerikaanse president werd. “We hadden het eigenlijk in de tas en de volgende dag kwam de groep naar binnen met de mededeling ‘we moeten het veranderen. Het is niet meer relevant’. En dus waren we er opnieuw een jaar mee bezig. We kregen wat nieuwe nummers en veel van de teksten werden anders. Zelfs kort voor het masteren van het album veranderden er nog teksten. Op een bepaald moment hadden we 60 nummers; een aantal met complete teksten en een aantal maar half en we moesten vanaf dat punt alles terugbrengen”, zo vertelde hij in gesprek met Billboard.

(Foto: BSR Agency)