Twitter-unicum voor BTS

- Nieuws

Twitter-unicum voor BTS

K-Pop is hot. Zo blijkt ook uit het Guinness World Records Book, waarin de Zuid-Koreaanse groep BTS een vermelding heeft gekregen.

Het recordboek onderzocht het hoogste aantal retweets van een bericht en concludeerde dat BTS het hoogste gemiddeld aantal retweets scoort. Inmiddels is dat aantal al opgelopen tot gemiddeld 255.000 per tweet. Dat is het hoogste gemiddelde op het sociale berichtennetwerk, zo staat in een verklaring die Huffington Post ontving. Harry Styles staat op een tweede plaats met een gemiddeld aantal retweets van 165.000 per tweet.

Afgelopen zondag was BTS voor het eerst te zien op de Amerikaanse tv met een optreden tijdens de American Music Awards. Het succes van BTS buiten Aziƫ diende zich al aan met een notering van de groep in de lijst van meest invloedrijke personen op internet. In de lijst van Time stond BTS in de top 25 tussen de namen van onder meer Donald Trump, Katy Perry, Chrissy Teigen, Kim Kardashian en Rihanna. De groep heeft inmiddels 10 miljoen volgers op Twitter.

(Foto: BSR Agency)