Top 40 Weekly: Jan Smeets winnaar van de week

- Nieuws

 Jason Derulo
Top 40 Weekly: Jan Smeets winnaar van de week

Het is weer zondag, de week is weer voorbij. Wij zetten de belangrijkste, leukste en grappigste muzikale nieuwtjes van de afgelopen week nog eens op een rij. En natuurlijk check je ook wat sleaze en dirt!

Winnaar van de week: Pinkpop-baas Jan Smeets
Nederland reageerde verdeeld over de komst van Justin Bieber naar Pinkpop. Maar als je de grootste ster ter wereld krijgt aangeboden, dan zeg je natuurlijk geen nee. Pinkpop kijkt weer vooruit, naar de toekomst. Met Justin als één van de headliners, levert Jan Smeets nu al één van dé stunts van het jaar. Met Martin Garrix erbij, kan het nog bijzonderder worden. Hij speelde ook een rol bij de komst van de wereldster, zo zei Jan. “Als wij Martin Garrix niet gedaan hadden, dan was Justin Bieber mogelijk niet doorgegaan. Het wordt speciaal. Maar dat hoop ik 8 maart uit te leggen.” Dan wordt de rest van de line-up bekendgemaakt.

Loser van de week: Jason Derulo
De zanger wilde vorige week met zijn team van Miami naar Los Angeles vliegen, maar mocht zijn bagage niet inchecken. Terwijl Derulo zich in het vliegtuig naar de startbaan begaf bleek hij een bedrag van 3800 euro te moeten betalen voor 19 koffers. In de documenten die de politie opmaakte, zou staan beschreven dat het team van Derulo de geur van wiet om zich heen had toen ze de bagage wilde inchecken. Bovendien zou de crew, inclusief de zanger, agressief zijn geweest. Daarnaast zou Derulo hebben geweigerd zijn identiteitsbewijs te tonen aan het personeel. En wat wil de zanger nu? Een openbare verontschuldiging! “American Airlines heeft zich persoonlijk verontschuldigd maar nog niet in het openbaar”, zo wist hij aan People te melden. Uhh... misschien moet je je gewoon gedragen, Jason?

Koppel van de week: Selena Gomez en The Weeknd
Hoe laat je als flink verdienende ster weten dat je van iemand houdt? Je betaalt een feestje voor hem! Selena Gomez zou dik 28.000 euro hebben betaald aan het verjaardagsfeest van The Weeknd. Dat werd afgelopen maandag bij Dave & Busters in Hollywood gehouden. Ze nodigde onder meer Big Sean, French Montana, 2 Chainz en Travis Scott uit om aanwezig te zijn. De grote afwezige… Gomez zelf. Zij zat voor verplichtingen in New York. Dat is dan weer minder...

Tiësto maakt meeste vlieguren
Volgens de berekeningen heeft hij bijna 210.000 kilometers afgelegd, vijf keer de wereld rond. Gemiddeld is dat 575 kilometer per dag. Pittig! In zijn artiestenbestaan zou hij, sinds 1994, al 2,5 miljoen reiskilometers hebben afgelegd. Met recht dat hij daarmee zijn recente single, On My Way, eer aan doet.Drake mag niet helpen
Drake was afgelopen week getuige van een mogelijke zelfmoordpoging. De rapper tourt momenteel door het Verenigd Koninkrijk. Onderweg naar de Manchester Arena belandde Drake met zijn team in een verkeersopstopping, die werd veroorzaakt door een man die bovenop de Mancunian Way Bridge stond. “Een agent werd benaderd door een man uit de tourbus die in de verkeersopstopping stond en liet weten een lid te zijn van het team van Drake. Hij bood aan dat Drake tegen de man op de brug kon praten als dat zou helpen. De agent sloeg dat aanbod met een dankjewel af”, zo liet de politie weten.

Edisons voor o.a. Anouk en Douwe Bob
In Amsterdam zijn maandagavond de Edison Pop Awards uitgereikt. Anouk, die zelf niet aanwezig was bij de uitreiking, is onderscheiden met de oeuvre-award. De jury prijst de 41-jarige zangeres voor de keuzes die ze maakt met haar muzikale werk. In The Name Of Love, de wereldwijde hit van Martin Garrix waar ook Bebe Rexha aan meewerkte, werd uitgeroepen tot beste song. Lees meerJustin Timberlake is druk
…met een nieuw album! “Het klinkt meer als waar ik vandaan ben gekomen,” vertelt The President of Pop, “veel meer dan alle andere muziek die ik heb gemaakt. Het is Memphis, het is Zuid Amerikaanse muziek. Maar ik wil het wel van vandaag maken, dat is in ieder geval het idee van dit moment.” Justin werkt voor het album samen met hitproducer Max Martin en Shellback.

The Bieber Files
Justin Bieber kwam deze week vooral in het nieuws vanwege incidenten. Zo ontdekte TMZ dat Justin aan het feesten was, de nacht voor hij bij een rechtszaak aanwezig moest zijn. De advocaten van The Biebs lieten de volgende ochtend weten dat hij niet zou komen, omdat hij zich ontzettend ziek voelde. Maar op beelden van zijn fans op YouTube en op zijn eigen Instagram-pagina bleek hij gewoon een hele gezellige nacht te hebben gehad… Daarnaast beweerde ene Rodney Cannon dat hij 8 maanden geleden zou zijn aangevallen door Justin en kwam de zanger ook nog in het nieuws vanwege een kopstoot die hij had uitgedeeld.

Top 40-sterren in memoriam
Walter Morrison (62)
Peter Skellern (69)

Wil je meer? Ga dan naar onze nieuwspagina!