Top 40 Classic - Eva Simons goes solo

- Nieuws

 Jason Derulo Major Lazer
Top 40 Classic - Eva Simons goes solo

Wekelijks gaan we terug naar de top 10 van de Lijst der Lijsten in een bepaald jaar. Op 20 juni 2015 steeg Eva Simons naar de top 10 met Policeman.

Een misverstand bezorgde Eva SImons wereldfaam in 2009. De track Silly Boy werd namelijk aangezien als een duet tussen Lady Gaga en Rihanna, maar het bleek te zijn ingezongen door een 25-jarige Amsterdamse! Eva Simons was eind 2004 lid van de meidengroep Raffish, die de finale haalde in de talentenjacht Popstars: The Rivals. Het leverde Raffish in de eerste Top 40 van het daaropvolgende jaar een nummer 1-hit op met Plaything. In de zomer van 2005 verliet Eva Simons de groep om een solocarrière te starten. De overige vier leden van Raffish volgden in februari 2006 haar voorbeeld, wat het einde van de meidengroep betekende.

 

De solocarrière van Eva Simons kwam echter niet direct van de grond. Vier jaar lang was het stil, totdat de track Silly Boy uitlekte. Toen de uitvoerende artiest nog niet bekend was, werd er volop gedacht dat het een samenwerkingsverband was van Lady Gaga en Rihanna. Het tijdschrift Digital Spy beweerde zelfs dat het een break-upsong was, die Rihanna schreef als wraak op haar ex Chris Brown. Nadat bekend werd dat de plaat van Eva Simons was, kwam Silly Boy echter nergens ter wereld in de top 10. Ook in Nederland kwam ze niet verder dan nummer 13. Doordat dit lied gelinkt werd aan twee van de grootste wereldsterren van toen, had Simons echter wel naam gemaakt. Dat heeft haar wellicht geholpen in het verdere verloop van haar carrière.

 

Zo verscheen Eva Simons in 2012 op de radar bij Will.i.am. Voor het album #Willpower werkte de rapper van The Black Eyed Peas samen met sterren als Britney Spears, Justin Bieber, Chris Brown, Miley Cyrus en Nicole Scherzinger, maar als eerste single bracht hij een duet met Eva Simons uit. This Is Love kwam in tientallen landen op de eerste plaats, waar Nederland een van was. Daarna werkte Eva Simons aan haar debuutalbum EVA-LUTION, maar dat leverde niet meer op dan een hitje met Chemistry in 2013. De eerste single waarmee Eva Simons als hoofdartieste de top 10 haalde, was Policeman.

 

Om Policeman te voorzien van dancehallinvloeden, ging Eva Simons samenwerken met de Jamaicaanse dancehallzanger Garfield Spence. Konshens (zijn artiestennaam) had in verschillende landen een hit gehad met Gal Dem Talk, maar Nederland was niet een van deze landen. Helaas voor Konshens is hij niet officieel de featured artist in Policeman, waardoor hem tot op de dag van vandaag een Top 40-hit onthouden blijft. Het lied is mede geproduceerd door Simons' toenmalige echtgenoot, diskjockey Sidney Samson. Ook hij kreeg echter geen credits.

 

Eva Simons had met Policeman haar vierde Top 40-hit te pakken. Op 20 juni 2015 steeg de track naar de tiende plaats en was de tweede top 10-hit voor Eva Simons een feit. Waar This Is Love in 2012 een weekje de Top 40 aanvoerde, bleef Policeman drie jaar later steken op de tiende plaats. Het is tot nu toe de laatste top 10-hit voor Eva Simons. Later in 2015 werd Sidney Samson wél gefeatured op een single van Eva Simons. Bludfire bleef toen steken op nummer 30. Het is vandaag de dag de laatste Top 40-hit voor Eva Simons, die inmiddels van Sidney Samson gescheiden is.

 

Overige feiten

  • De Top 40 werd voor de tweede week op rij en voor de vierde week in totaal aangevoerd door Major Lazer, DJ Snake en Mø met hun monsterhit Lean On.
  • Felix Jaehn en Jasmine Thompson stegen naar de derde plaats met Ain't Nobody (Loves Me Better). De cover van de klassieker van Rufus en Chaka Khan wist uiteindelijk de felbegeerde koppositie te pakken, al was het voor een week.
  • Daarvoor moesten ze eerst nog drie weken voorrang verlenen aan Lil' Kleine en Ronnie Flex. Met het spraakmakende Drank & Drugs stegen ze op 20 juni 2015 van #34 naar #8, waarna de jonge rappers de Top 40 aanvoerden.

 

De top 10 van 20 juni 2015

 

1. LEAN ON - Major Lazer x DJ Snake feat. Mø

 

 

2. PARIJS - Kenny B

 

 

3. AIN'T NOBODY (LOVES ME BETTER) - Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson

 

 

4. STOLE THE SHOW - Kygo feat. Parson James

 

 

5. SEE YOU AGAIN - Wiz Khalifa featuring Charlie Puth

 

 

6. WANT TO WANT ME - Jason Derulo

 

 

7. ARE YOU WITH ME - Lost Frequencies

 

 

8. DRANK & DRUGS - Lil' Kleine & Ronnie Flex

 

 

9. KING - Years & Years

 

 

10. POLICEMAN - Eva Simons