Tipparade: Lucas & Steve snelste stijger

- Hitlijsten

 Lucas & Steve
Tipparade: Lucas & Steve snelste stijger

Morgen maken we de balans weer op met een nieuwe Tipparade om te zien welke tracks kans maken op een notering in de Media Markt Top 40.

Vorige week verscheen Wolves, de nieuwe single van Selena Gomez die ze samen maakte met Marshmello. Die laatste staat inmiddels al twee maanden in de Top 40 genoteerd en wist twee weken geleden een hoogtepunt te bereiken op nummer 15. Marshmello debuteerde in de Top 40 precies op het moment dat Selena Gomez voor het laatst in de lijst stond. Maar wel met een enorme hit, want It Ain’t Me, dat ze samen met Kygo maakte, stond 29 weken in de Top 40 en wist nummer 2 te bereiken. De twee pakten met Wolves deze week de Alarmschijf bij Radio 538. Of het allemaal gepland is blijft de vraag maar Selena Gomez staat deze week veelvuldig in het nieuws. Zo sprak ze voor het eerst over haar niertransplantatie, ging haar relatie met The Weeknd uit en werd ze veelvuldig gezien met Justin Bieber en werd ook nog eens duidelijk dat ze door Billboard wordt onderscheiden als Woman Of The Year. Daarmee lijkt alles te kloppen voor een enorm succes met Wolves dat deze week in de Tipparade weet binnen te komen op nummer 1. 

De nieuwe Tipparade telt zes binnenkomst waarvan de helft het stempel Nederlands heeft meegekregen. Twee Tipparade-noteringen komen op leeftijd in de lijst met inmiddels 8 weken op de teller: Young Dumb & Broke (van Khalid) en City Lights (van Rondé). Minder goed vergaat het ook Pockets Full Of Change (van Maan) en Phases (van Alma en French Montana) die al in de derde week blijven zitten.

Lucas & Steve wisten zichzelf dit jaar te overtreffen. Na Summer On You werd Up Till Dawn hun grootste succes ons land. De track van het duo stond een half jaar in de Top 40 en stond daarbij drie weken op nummer 2. Afgelopen maand volgde er een prachtige kroon op alle inspanningen met de binnenkomst in de DJ Mag Top 100 op nummer 64. Het nieuwste wapenfeit van de twee is Keep Your Head Up, de samenwerking met Firebeatz. Tim en Jurre moesten op hun beurt de DJ Mag Top 100 even achter zich laten na drie jaar in de lijst te hebben gestaan. Wel gaan ze met Keep Your Head Up, waarop ook het Britse trio Little Giants meewerkt, op jacht naar hun eerste Top 40-hit. De track werd vorige maand door Radio 538 al uitgeroepen tot Dance Smash.

De volledige Tipparade check je donderdagavond op top40.nl. Wil je al eerder op donderdag een blik op de lijst werpen dan registreer je je hier.