The Chainsmokers bouwen een album

- Nieuws

 The Chainsmokers
The Chainsmokers - Grammy Awards 2018 - Alex Pall - Andrew Taggart

Albums lijken niet meer van deze tijd te zijn nu via streaming de manier waarop muziek wordt geconsumeerd compleet anders is.

The Chainsmokers anticiperen op die veranderende manier van luisteren en zijn al een tijdje onderweg met een nieuwe strategie: “We hebben een plan geschreven”, zo vertelt Jo Gallo van Columbia Records over het uitbrengen van nieuwe muziek van The Chainsmokers. “We gaan iets brengen van wat wij de ‘waterval’ noemen. Terwijl we met de tweede en derde nummers komen wordt de waterval steeds groter en groter”, zo stelt hij.

Een deel van die aanpak is al zichtbaar. Zo verscheen in januari het nummer Sick Boy en later werd daaronder You Owe Me toegevoegd waar we sinds vorige week als derde nummer nu Everybody Hates mee. Daarmee is nu een bundel van drie nummers ontstaan. Dit proces zal de komende maanden door blijven gaan tot er in december een compleet album van 12 nummers zal zijn. “Ieder nummer krijgt op die manier een ‘boost’”, zo stelt het label in gesprek met Billboard.

(Foto: BSR Agency)