Techniek hielp Lorde niet

- Nieuws

 Lorde
Techniek hielp Lorde niet

Afgelopen weekeinde stond de 20-jarige Nieuw-Zeelandse op het podium van het Bonnaroo-festival in Manchester, Tennessee. De zangeres werd echter vanaf het begin geplaagd door technische problemen.

“Sorry jongens, technische problemen”, zo begon Lorde op het podium. “Hoe is het met jullie, Bonnaroo? Het is zo’n plezier jullie hier te zien”, zo ging ze verder terwijl werd gewerkt aan het geluid in haar oortjes. “Net zijn alle monitors er mee gestopt maar als jullie een moment geduld hebben”, zo vroeg ze haar publiek. Daarna liep ze kortstondig van het podium.

Lorde wilde intiem beginnen op het festival door haar recente hit, Green Light, te zingen met een strijkkwartet. Na haar terugkeer op het podium wilde ze het nummer opnieuw inzetten maar kon ze niets meer doen dan haar hoofd schudden en de muzikanten opnieuw vragen te stoppen. “Het spijt me, jongens. Ik sta hier in het donker. Dit moeten we oplossen”, waarna ze opnieuw van het podium vertrok en haar publiek liet weten dat ze weer terug zou komen.


Volgens USA Today duurde de onderbreking uiteindelijk ruim twintig minuten voordat Lorde zich er van had verzekerd dat de techniek in orde was. In de tussentijd had iemand van de organisatie al laten weten dat ze het probleem gevonden hadden en dat de show opnieuw zou beginnen. Daarna zong Lorde onder meer Team, Tennis Court en Green Light.