Taylor Swift over ‘billenzaak’

- Nieuws

 Taylor Swift
Taylor Swift over ‘billenzaak’

Taylor Swift heeft een boekje opengedaan over het langlopende proces tegen David Mueller die haar in de billen had gegrepen.

De zangeres won de zaak maar dat ging niet eenvoudig: “Toen ik mijn getuigenis deed had ik al een hele week in de rechtszaal gezeten en moest ik zien hoe de advocaat van deze man mijn team, inclusief mijn moeder, schoffeerde en beledigde met krankzinnige details met als doel hen en mij te beschuldigen van leugens. Mijn moeder was zo beledigd na haar verhoor dat ze fysiek zo stuk was dat ze niet naar de rechtszaal kon komen. Zijn advocaat kon zich niet inhouden tegen mijn moeder”, zo vertelt Taylor Swift in gesprek met Time. Daar is ze als Person Of The Year genoemd in de groep van ‘stiltedoorbrekers’.

Swift stelt dat seksueel misbruik aangepakt moet worden: “Alle vrouwen en mannen die dit jaar naar buiten zijn getreden hebben er voor gezorgd dat mensen nu weten dat dit gedrag onacceptabel is. Een rechtszaak is eenzaam en een slepende ervaring. Zelfs wanneer je wint en zelfs wanneer je er financieel toe in staat bent.”

Overigens werd in het interview ook duidelijk dat Mueller zijn boete, door de rechter vastgesteld op het symbolische bedrag van 1 dollar, nog steeds moet inlossen.

(Foto: BSR Agency)