Stalker Ashanti veroordeeld

- Nieuws

 Ashanti

Ashanti werd ruim 13 jaar lang gestalkt door de 37-jarige Devar Hurd. Hurd moest voor de rechtbank verschijnen en is veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar.

Toch zou hij zomaar op vrije voeten kunnen komen. De man zat namelijk al 32 maanden achter slot en grendel, omdat hij in 2013 op gewelddadige wijze een foto afdwong bij de zus van de zangeres.  Volgens roddelsite TMZ is het nu aan de Department of Corrections of Devar lang genoeg heeft vastgezeten.

Strenge voorwaarden
Als wordt besloten dat zijn huidige straf moet worden verlengd, zal Ward deze straf eerst moeten uitzitten. Mocht de man worden vrijgelaten, dan kan Ashanti toch nog opgelucht adem halen omdat daar strenge eisen aan worden gesteld. Zo mag hij voor vijf jaar geen contact hebben met de moeder en zus van Ashanti en met haarzelf. In 2009 werd Hurd al veroordeeld voor het sturen van foto’s naar de Foolish-zangeres, waarop hij masturbeert bij een foto van Ashanti’s moeder. 

Hurd verklaarde dat hij een relatie heeft gehad met Ashanti en dat hij niet schuldig is, omdat zij hem nooit heeft geblokkeerd op Twitter. Volgens de 35-jarige zangeres is hij meerdere grenzen overgegaan met zijn berichten. “Je bleef maar walgelijke en weinig respectvolle berichten naar me tweeten, terwijl je daar in 2009 al voor hebt vastgezeten. Ik wil gewoon dat je stopt,” vertelde ze in de rechtbank.