Sean Paul en Dua Lipa pakken Alarmschijf

- Nieuws

 Dua Lipa Sean Paul ((JAM))
Sean Paul en Dua Lipa pakken Alarmschijf

Sean Paul gaat al heel wat jaartjes mee, maar blijft hits scoren. De rapper scoort deze week de Alarmschijf, samen met Dua Lipa.

In 2002 knalde Sean Paul voor het eerst de Top 40 in, met Gimme The Light. 14 jaar later is de Jaimaicaan niet meer weg te denken uit de Lijst der Lijsten. Op zijn hoogtepunt stond hij met Get Busy voor één week op de eerste plek. Dat was in 2003. Daarna moest hij 13 jaar wachten om opnieuw in de top 3 van de Top 40 te staan. Dat deed hij op zijn eigen, kenmerkende wijze: als gastartiest. Dat was hij namelijk op 8 van zijn 16 hits in de lijst.

Voorbeeld
Sean Paul’s zeventiende notering zal niet lang op zich laten wachten. De dancehall-ster bracht afgelopen week No Lie uit, waar Dua Lipa ook op te horen is. Die ken je van Be The One en Hotter Than Hell. Misschien brengt Sean de track ook wel uit om Justin Bieber en Drake het goede voorbeeld te geven. Hij was niet te spreken over hoe die twee acts het dancehall-genre benaderen. “Zij begrijpen deze muziekstroming niet. Ze geven geen credits aan waar het belangrijkste bestandsdeel van hun muziek vandaan komt!” Tijd dus voor het echte werk, vindt Sean. De komende week kun je extra vaak luisteren naar No Lie: het is de nieuwe Alarmschijf op 538.