Seal wordt onafhankelijk

- Nieuws

 Seal
Seal wordt onafhankelijk

Jarenlang ging Seal gebukt onder afspraken met platenmaatschappijen, maar dat gaat veranderen voor de Britse zanger nu zijn contract met Warner is afgelopen.

“Ik heb geen plannen om weer bij een groot label te tekenen. Dat is niet iets wat ik echt wil doen”, waarmee hij laat weten het helemaal anders te willen doen. “Ik zal geen albums meer maken op dezelfde manier. Ik ga nummers uitbrengen. Ik denk dat daar directheid en vrijheid van uit gaat door muziek uit te brengen als ik dat vind passen. Het speelveld is anders deze dagen. De werkwijze door in de studio te zitten voor ik weet niet hoe lang en een conceptalbum te maken lijkt me niet meer zo relevant of praktisch. Zeker is het niet effectief”, zo laat Seal weten in een gesprek met Billboard.

De 53-jarige zanger heeft plannen zat: “Ik heb tonnen met ideeën en een aantal mooie mogelijkheden voor samenwerkingen. Mijn muziek wordt interessanter omdat het verser is. Een soort van verfrissende rauwheid nu het niet te lang in de oven zit. En daar valt zeker wat voor te zeggen.”