Rihanna brengt een ode aan Lionel Richie

- Nieuws

 Lionel Richie

Tijdens het Musicares Person of the Year-gala in Los Angeles werd zanger Lionel Richie in het zonnetje gezet door Rihanna. Het benefietgala bracht 7 miljoen dolar op.

Tijdens het gala werden er nummers van Richie gezongen door Rihanna, John Legend, Lenny Kravitz en Foo Fighters-zanger Dave Grohl. Het gala is de jaarlijkse voorganger van de Grammy Awards die maandag worden uitgereikt. 

 

De prijs werd overhandigd door zanger en acteur Kevin Spacey (House of Cards). In de speech van Richie bedankte hij, naast zijn vrienden en familie, ook Motown en The Commodores. 

 

Dave Grohl herinnerde zich, uit de tijd dat hij met zijn gebroken been thuis zat, dat zijn vrouw de kamer binnenkwam en zei: "Wacht tot je de bak met muffins ziet", waarna zo'n 500 muffins de kamer werden binnengedragen. Er zat geen afzender bij, maar later liet zijn manager weten dat Lionel Richie had gebeld en zich afvroeg of hij de muffins had ontvangen.

 

Tijdens de Grammy Awards wordt er opnieuw een eerbetoon gegeven aan Richie. Zelf won Lionel 4 Grammy's in zijn carrière.