Prince-album in september

- Nieuws

 Prince

Er komt een compleet album met nog niet eerder uitgebracht materiaal.

Volgens Variety verschijnt het ‘nieuwe’ album van Prince op 28 september. De afgelopen tijd is veel tijd besteed aan het doorzoeken van al het materiaal dat Prince heeft nagelaten. “Prince bewaarde daadwerkelijk alles en dus zijn er decennia met spullen, video’s en muziek. Het duurde dus lang om te kijken naar de historische verbanden; ‘waar komt het vandaan’, ‘wie werkte mee’, ‘waar is het opgenomen’ en ‘wat is de laatste versie’”, zo vertelt Troy Carter die werkt aan de nalatenschap van Prince.

Afgelopen week verscheen Nothing Compares 2 U als eerste resultaat van de samenwerking met de beheerders van de nalatenschap. “Nu werken we aan een compleet album voor dit najaar.” Uit het enorme werk van Prince zijn een aantal speciale stukken werk geselecteerd en daar zou zelfs een juweeltje bij zitten. “Dat wil ik nog niet delen. Maar we willen de fans iets geven dit jaar.”

Het kostte Carter veel energie om het werk van Prince te onderzoeken: “Het is emotioneel. Ik ging in Paisley Park door de archieven, boeken met teksten, briefen en foto’s en moest geregeld stoppen om adem te halen. Het is zwaar en je voelt de energie nog steeds in zijn werk. Er was één video die we tegenkwamen. Toen ik thuis kwam liepen de tranen over mijn wangen toen ik het nogmaals zag. Het was gewoon ongelofelijk wat ik zag, simpelweg prachtig. Zijn geest en creatieve energie zitten in het werk en ik denk dat je dat kunt voelen. Het is de meest bijzondere die ik heb  gezien en dat krijg je te zien!”, zo luidde de belofte.

(Foto: BSR Agency)