Petitie gestart tegen optreden Adam Lambert

- Nieuws

 Adam Lambert

Er is een petitie gestart door de inwoners van Singapore om het optreden van Adam Lambert tijdens de jaarwisseling tegen te houden.

Er hebben al meer dan 15.000 mensen de petitie ondertekend. Zij vinden niet dat Adam Lambert het nieuwe jaar moet inluiden met hun. Dit vinden zij vooral omdat Lambert homoseksueel is en het ook graag uit. Dit gaat tegen hun waarden in. Het is namelijk niet illegaal om homoseksueel te zijn in Singapore, maar wel om het te uiten. Ook zijn ze erg tegen het feit dat Lambert de LGBT-rechten (homoseksuele beweging) actief steunt.


De mensen die er tegen zijn dat hij naar Singapore komt vinden dat de jaarwisseling voor families is en er dus ook kinderen zullen kijken. Doordat Lambert vaak seksueel getinte optredens geeft, bijvoorbeeld het zoenen van een man op het podium,  vinden ze het ongepast en niet familie vriendelijk als hij komt optreden. Ook zeggen ze dat het een negatieve invloed heeft en dat het zelfs walgelijk is.


Maar er zijn ook mensen die wél willen dat de zanger komt optreden. Zij hebben ook een petitie gestart en deze heeft ook al meer dan 15.000 handtekeningen. De voorstanders van het optreden zeggen dat het nu juist moet doorgaan, zodat Singapore laat zien dat het tegen discriminatie is en voor diversiteit is.


De meningen zijn hier dus erg verdeeld over in Singapore. De concertorganisator laat weten dat zij achter het optreden van Adam Lambert staan.