Oververhitting bij Ed Sheeran-concert

- Nieuws

 Ed Sheeran
Oververhitting bij Ed Sheeran-concert

Afgelopen weekeinde is een aantal fans bezweken tijdens het concert van Ed Sheeran in Melbourne vanwege de hoge temperaturen.

Sheeran trad op in het Etihad Stadium in Melbourne met zijn Divide Tour. Het dak van het stadion was gesloten en buiten steeg het kwik tot waarden boven de 35 graden. Verschillende bezoekers raakten bewusteloos en moesten uit het stadion worden geholpen.

“Tijdens het eerste gedeelte van de show moest er gestopt worden en moesten beveiligers iemand die flauw was gevallen helpen. Later gebeurde dat steeds vaker”, zo vertelde een bezoeker aan Yahoo. “Er was een jong meisje in onze rij die bezweek tijdens de hitte. Dat was verschrikkelijk en niet nodig want ze hadden het dak kunnen openen”, aldus de reactie.

Het stadion liet weten dat het dak was gesloten op verzoek van de organisatie van het concert. Volgens het stadion was de temperatuur niet op een riskant niveau. Wel vielen mensen flauw vanwege uitdroging. Ook zouden flesjes water voor het concert meer dan 4 euro hebben gekost. Tijdens het concert waren er waterpunten beschikbaar en werd gratis water uitgedeeld.

(Foto: BSR Agency)