Ook Aerosmith niet blij met Trump

- Nieuws

 Steven Tyler Aerosmith

De volgende act klopt aan bij Donald Trump voor het ongevraagd gebruiken van muziek: Aerosmith.

Afgelopen zaterdag heeft het management van Steven Tyler aan Donald Trump gevraagd het gebruik van de Aerosmith-hit Dream On te stoppen. En dat was niet de eerste keer, want ook in augustus kreeg de presidentskandidaat dat verzoek al.
“Trump For President heeft geen toestemming van onze cliënt om Dream On of welk ander nummer van onze cliënt dan ook te gebruiken in de campagne omdat het een verkeerde indruk geeft dat hij een relatie heeft of Mr. Trump’s presidentiële ambities onderschrijft”, zo is te lezen in de verklaring die The Hollywood Reporter plaatste.


Eerder dit jaar zou Steven Tyler wel een persoonlijke gast geweest zijn bij een debat van Donald Trump. Ook nam hij ooit zitting in de jury bij de Miss USA-verkiezing, het evenement dat door Trump wordt georganiseerd. Maar dat is dus, zo blijkt nu, geen garantie voor toestemming.


Aerosmith is niet de eerste act die klaagt over het onrechtmatig gebruik van muziek. Ook artiesten als Jackson Browne en Tom Petty hebben hun beklag al gedaan.


Donald Trump reageerde zelf via Twitter: "Hoewel ik juridisch gewoon het nummer van Steven Tyler te gebruiken heeft hij mij gevraagd het niet te doen. Ik heb een betere als vervanger. En Steven Tyler heeft nu meer publiciteit rond het nummer dan hij in tien jaar tijd heeft gekregen. Goed voor hem."