Olly Murs snapt Britse hitlijst niet

- Nieuws

 Olly Murs
Olly Murs snapt Britse hitlijst niet

Olly Murs heeft zich kritisch uitgelaten over de manier waarop de Britse hitlijst wordt samengesteld. De zanger snapt niet waarom cijfers vanuit airplay niet nadrukkelijk worden meegenomen, waar dat met een afspeellijst op een streamingdienst wel het geval is.

“Voor mij is ‘You Don’t Know Love’ succesvol geweest. Ik geniet ervan en het gaat goed, maar voor mij is het niet waar ik het had willen hebben”, zo vertelde de 32-jarige zanger aan Digital Spy. “Ik wil dat het een nummer 1-hit wordt. Ik denk dat het moeilijk is voor iedere artiest, vooral die uit het Verenigd Koninkrijk, om op 1 te komen. Streaming is zó populair, dus als je een populaire act bent willen mensen natuurlijk naar je muziek luisteren.”


Murs denkt dat het steeds lastiger zal worden voor nieuwe artiesten om door te breken: “De hitlijsten zijn een stuk lastiger geworden omdat de nummers echt ongekend moeten zijn. Dat is de toekomst.”


De Brit kwam met nog een voorbeeld: “De afgelopen weken staat mijn nummer boven aan de airplay-lijsten. Dat is fantastisch voor me en een topprestatie. Die radiolijst helpt niet op de algehele hitlijst, waar je met streaming op speciale playlists moet komen om een resultaat neer te zetten. Dus een Spotify- of Apple Music-playlist heeft dezelfde waarde als die van een afspeellijst van de radio.”


“Het is geen eerlijke hitlijst op dit moment”, zo besluit hij en snapt niet waarom de radio- en streaming-resultaten niet bij elkaar worden opgeteld. “Het is wat het is en ik moet dat incasseren. Maar ik ga gewoon goed dus mopperen doe ik niet.”