Nummer 1-album Niall Horan

- Hitlijsten

 One Direction Niall Horan
Nummer 1-album Niall Horan

Met Flicker heeft ook Niall Horan een succesvol debuutalbum afgeleverd.

Komende week komt het eerste album van Niall Horan, Flicker, binnen op de eerste plaats van de Amerikaanse albumlijst. Daarmee is hij de derde zanger van One Direction die solo in de Verenigde Staten een album bovenaan de hitlijst weet te zetten. “Het zijn een paar gekke jaren voor mij geweest met schrijven, opnemen en het promoten van dit album. Vandaag voel ik dat al dat harde werken zich heeft terugbetaald”, zo laat de 24-jarige zanger weten via zijn sociale media.

Zayn, toen al vertrokken uit One Direction, bereikte met Mind Of Mine als eerste de nummer 1-positie en werd door Harry Styles gevolgd met zijn titelloze album. One Direction evenaart de prestatie van The Beatles wat ook van de Fab Four wisten drie leden solo de eerste plaats te bereiken met George Harrison (twee keer), John Lennon (drie keer) en Paul McCartney (zes keer, waaronder ook met Wings). Ringo Starr strandde op nummer 2 in 1973.

Voor One Direction liggen er daar nog mogelijkheden om The Beatles te overtreffen want zowel Liam Payne als ook Louis Tomlinson zijn solo aan de slag. Verschillen blijven er ook tussen The Beatles en One Direction, want qua nummer 1-albums van die groepen staat het in Amerika 19 tegen 4.

Overigens was er nóg wel een groep waarvan drie leden een nummer 1-album afleverde: G-Unit. De supergroep deed dat via 50 Cent en Lloyd Banks. Hoewel The Game nooit een nummer uitbracht met G-Unit maakte hij wel kortstondig deel uit van de groep en kwam ook hij later op nummer 1.