Wordt Hoe Het Danst de grootste Nederlandstalige hit in de Vlaamse Ultratop 50?

- Nieuws

 Davina Michelle Armin Van Buuren Marco Borsato
Marco Borsato

Hoe Het Danst kan wel eens de grootste Nederlandstalige hit ooit bij onze Zuiderburen worden. De hit van Marco, Armin en Davina staat inmiddels 23 weken in de Belgische Ultratop 50 en staat nu op plek 4. Deze week staat Hoe Het Danst bij de tien grootste Nederlandstalige hits van België uit de afgelopen 25 jaar.

Marco Borsato heeft dat record trouwens al in handen: Rood is al jarenlang de grootste Nederlandstalige hit die in de belangrijkste Vlaamse hitlijst stond. Het is niet de enige track van een Nederlandse act die in de top 10 van die track staat. BLØF staat met Geike Arnaert op 3 met Zoutelande, Banger Hart van Rob de Nijs staat op 4 en Ik Neem Je Mee van Gers Pardoel, dat in Nederland de grootste Nederlandstalige hit aller tijden is, staat bij onze zuiderburen op 5. Lief Klein Konijntje van Henkie doet het met een zesde plaats, terwijl Hoe Het Danst nu dus op 10 staat.

Mega Mindy
De track van Marco, Armin en Davina heeft deze week niemand minder dan Mega Mindy met haar Mega Mindy Tijd uit de top 10 gestoten. Dat nummer stond 4 weken op nummer 1 en bleef maar liefst 26 weken in de hitlijst hangen. Hoe Het Danst is daar nu overheen en kan dus de komende weken op jacht gaan naar een bijzonder record. 

Foto: YouTube