Vaak op 7

- Nieuws

 Alida Robin Schulz
Robin Schulz | Alida

Deze week staat In Your Eyes, de hit van Robin Schulz en Alida, voor de vijfde keer op nummer 7.

De zeven is voor veel mensen het geluksgetal en binair wordt het als drie keer 1 weergegeven. Ook is het te herleiden tot zeven hoofdzondes en het aantal dagen van de week. In de Top 40 is de betekenis ver te zoeken. In de ruim 55 jaar hitlijsthistorie zijn er acht hits die vaker dan vier keer op die positie hebben gestaan met dus als meest recente toevoeging de hit van Robin Schulz en Alida.

Opvallend is dat er voor 2004 geen hit te bespeuren is geweest die zo vaak op nummer 7 stond. In dat opzicht opende Here Without You van 3 Doors Down het bal. De band scoorde de Alarmschijf met het nummer en bereikte in de derde week plek 7. In een serie van totaal 6 weken op nummer 7 waren er twee onderbrekingen waarbij de groep één keer tot nummer 6 wist te komen.

Viva La Vida is de enige grootverbruiker van de zevende positie die ook nog eens op nummer 1 wist te komen. De Britse band stond drie keer op nummer 7 voordat in de twaalfde week de eerste plek werd bereikt. Op de terugweg stond Coldplay er nog eens twee weken mee op nummer 7.

Misschien is Maitre Gims wel het kind van de rekening op nummer 7. Hij stond zeven keer op nummer 7 met J’Me Tire maar wist de Franstalige hit niet verder omhoog te drukken in de lijst. Vijf van die zeven weken stond hij er aaneengesloten.

De langste aaneengesloten reeks op nummer 7 werd in 2015 neergezet door Lost Frequencies. Op 4 april, nadat Are You With Me al op nummer 4 was gekomen, belandt het nummer op plek 7 om daar vervolgens zeven weken te staan. Na een heropleving van vier weken volgen opnieuw vijf weken op nummer 7.