Unicum voor Danny Vera in de Top 40

- Nieuws

Danny Vera

Roller Coaster van Danny Vera zet deze week een unicum neer in de Top 40. Nooit eerder stond er een hit 30 weken in de lijst zonder daarbij niet ook in de top 10 te zijn gekomen.

Daarmee heeft de Zeeuw een stevig Top 40-record te pakken. Een record dat in 2014 op scherp werd gezet door Imagine Dragons. Demons kwam toen in 29 weken niet verder dan de elfde plek. Opvallend is dat er in de top 5 van nummers die lang in de Top 40 stonden maar niet de top 10 wisten te halen, veel hits staan die in 2014 en 2015 in de lijst stonden. Het geeft aan hoe bijzonder het record van Vera is.

5. WHERE ARE Ü NOW - Jack Ü with Justin Bieber (2015)*
Where Are Ü Now was een belangrijke track voor Justin Bieber. Dankzij de sound van Jack Ü, waar Skrillex en Diplo achter zitten, werd hij serieus genomen door een groot publiek en dat was dan weer een mooie opmaat naar zijn single What Do You Mean? en zijn album Purpose. 26 weken lang was de single in de Top 40 te vinden, maar de top 10 werd met een elfde plek net niet bereikt.

4. IN YOUR ARMS - Chef'Special (2014)
In Your Arms van Chef’Special maakt het nog bonter. De track betekende in 2014 dé hit die de Cheffies nodig hadden. In Your Arms, geschreven als eerbetoon aan de vader van frontman Joshua Nolet, kwam in 28 weken niet verder dan nummer 20.

3. I SEE FIRE - Ed Sheeran (2014)
I See Fire werd uitgebracht als de soundtrack voor de film The Hobbit, The Desolation of Smaug uit 2013. Met dik vijf minuten leek het niet de meest ideale track voor op de radio. Maar niets bleek minder waar, want het werd een dikke hit. I See Fire kwam in de Top 40 niet verder dan 13, maar stond wel liefst 29 weken in de lijst.

2. DEMONS - Imagine Dragons (2014)
Demons werd in 2014 al vroeg in het jaar verkozen tot Alarmschijf en dat bleek niet onterecht. Slechts een week stond de track in de Tipparade, om daarna de Top 40 binnen te komen en daar 29 in te blijven staan. Na On Top Of The World wordt het net niet de tweede top 10-hit voor de Amerikanen: Demons blijft steken op de elfde plek.

1. ROLLER COASTER - Danny Vera (2020)
Danny Vera had dan wel twee etappes nodig om zijn Top 40-record te pakken, het maakt zijn prestatie niet minder bijzonder. Maar liefst 30 weken staat de zanger nu in de Top 40, met (tot nu toe) de veertiende plek als hoogste positie. Dat kan nog hoger worden, maar mocht de Zeeuw dit record willen behouden, dan moet hij dus niet de top 10 in gaan stijgen. Al staat een top 10-hit natuurlijk wel mooi op je cv…

* = tussen haakjes het jaar waarin de track voor het laatst genoteerd stond in de Top 40.

Foto: YouTube